Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Președintele Partidului Social Românesc, Mircea Geoană, s-a aflat, sâmbătă, la Reșița, pentru a se întâlni cu potențiali membri și susținători ai noii formațiuni politice.

După ce a trecut prin Arad și Timișoara, fostul președinte al Senatului României a decis să se adreseze unei echipe omogene. „Sunt oameni care au făcut și care nu au făcut politică. E nevoie de o nouă generație de partide în România și e doar o problemă de timp până când cele vechi, și de stânga și de dreapta, foarte fisurate, vor lăsa locul altora, așa cum dinozaurii au dispărut, când s-au schimbat condițiile de mediu“, a precizat Mircea Geoană, în exclusivitate pentru Jurnal de Caraș-Severin și CAON. Acesta a precizat că a lansat un program denumit „51% oameni noi în politică“, pe care îl consideră a fi, peste patru – cinci ani, cel mai de succes la nivel național.

„La Reșița am avut o înâlnire cu nucleul nostru de bază, circa 50 de colegi și colege, și am fost plăcut surprins de calitatea discuției, de componența grupului, de la tineri cu două facultăți și doctorat la foști primari de comune. Am vorbit cu oameni care s-au întors acasă după ce au muncit în străinătate și cu foști muncitori la combinat (CSR – nr.r). Avem aici o rețetă de succes, o șansă, la fel ca la Hunedoara și poate nu întâmplător. Mesajul nostru e mai atractiv în județe cu probleme structurale“, a adăugat președintele PSRO.

Deși există deja propuneri din partea formațiunii politice pentru primăriile orașelor din Caraș-Severin, Mircea Geoană nu a dat nume, pentru că „nu așa se procedează“. Cu toate acestea, a amintit că rămâne deschis, în așa fel încât, în câteva săptămâni, după o radiografie și o echipă completă la nivel de județ, va reveni pentru a valida cele mai bune șanse. „Sunt convins că vom face o figură bună în Caraș-Severin. Avem țeluri pe termen scurt și termen mediu. Nu creăm un breloc la cingătoarea unui partid mai mare. Avem o șansă ca anul acesta să devenim a treia forță politică din România, iar în 2020 să fim principala forță politică. Anticipez o coagulare a formațiunilor politice mai mici în jurul celor cu potențial mai mare. Nu exclud conversație de gen fuziuni cu ONG-uri, cu mici formațiuni, cu foști oameni politici. Vom cere, cu siguranță, oamenilor care ni se alătură, criterii de integritate și profesionalism. Avem asta în statut: ai probleme cu Justiția, nu ai ce căuta la noi“, a mai adăugat Mircea Geoană, prezent la Reșița sâmbătă, 23 ianuarie.

3 Comments

  1. Mihaela,dragostea mea!Am plecat cu colinda politica,altceva nu stiu sa fac!Ce papagal politic si asta!

  2. Fara nicio suparare!
    Vom repeta neobosit, mesajul clar al cetatenilor votanti, tineri si/sau varstnici: nu va mai vrem pe niciunul dintre cei care ati avut sansa sa faceti ceva pentru noi si tara! Deci, toleranta „zero %”! Cu 49% nu ar fi prea diferit caci 51>49, deci tot voi veti fi majoritatea! Incercati sa munciti si voi, macar pana la pensie. asa cum au muncit cei multi, corect, cinstit si pe bani mult prea putini fata de valoarea si nevoile firesti ale unui om in zilele de azi!
    Aviz amatorilor „candidati tineri”: vom fi atenti la “CV”-ul Dvstra, vom analiza ce prieteni si mentori ati avut ca sa stim cum ati fost/sunteti/veti putea fi influentati in modul gandire si actiune. Vorba proverbului: „Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!”…

    • Dacă la Resița HOȚUL și ESCROCUL de FILIPESCU este președintele filialei partidului nu este de mirare unde merge această țară.

Adaugă comentariu