Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Voleibaliștii antrenați de Valentin Pereu s-au reunit duminică seara, în sala Clubului Sportiv Școlar, cu gândul la primele meciuri oficiale pe care le vor disputa săptămâna viitoare în Cupa României, cu Știința Explorări Baia Mare.

La prima mișcare dirijată de antrenorul Valentin Pereu au răspuns prezent majoritatea jucătorilor care au dus Caransebeșul pe locul 5 în tur, mai puțin centrul american Gregory Faulkner, care s-a alăturat lotului luni, și brazilianul Fred Teixeira, de care clubul gugulan s-a despărțit în această iarnă. Conducerea tehnică și cea administrativă nu au fost mulțumite de randamentul extremei carioca, nefiind exclus ca Fred să devină adversar al bănățenilor în a doua parte a campionatului. „Ne-am despărțit pe cale amiabilă de Teixeira, îi dorim mult succes la noua echipă. Se pare că va ajunge la CSM București, deși știu că a fost în tratative și cu cei de la Ploiești”, a explicat președintele Cristian Stepanescu.

În aceste condiții, gruparea de pe Timiș și Sebeș a început să caute o soluție pe extremă încă de la finele anului trecut. „Nu am vrut să rămânem descoperiți pe extremă, sperăm să găsim o variantă care să se integreze foarte bine în echipă. A venit deja un jucător sârb, Vladimir Uljanin, pe care antrenorul Pereu l-a văzut deja la lucru, marți o să mai vină încă un sârb, tot pe extremă, urmează ca staff-ul tehnic să decid rapid pentru că săptămâna viitoare avem deja dubla cu Baia Mare în Cupă”, a adăugat președintele gugulan.

Volei Club Caransebeș a încheiat turul pe locul 5, la doar 3 puncte de turneul 1-4, iar pentru retur anunță un joc la fel de bun. „Ne așteaptă un retur de campionat destul de dificil, asta în condițiile în care și așteptările noastre au crescut. Vrem mai mult, cred că echipa este omogenă și cu pregătirea necesară vom putea face față”, a spus și tehnicianul Caransebeșului, Valentin Pereu. Bănățenii mai au, așadar, la dispoziție câteva zile până la primele teste oficiale. „Dubla” cu vecinii de clasament din Baia Mare este programată pe sistem tur-retur, miercuri, 13 ianuarie, în Maramureș și sâmbătă, 16 ianuarie, în Polivalenta caransebeșeană.