Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „La o zi de la lansarea sistemului de bike share din Reșița, din cauza utilizării improprii a bicicletelor, a trebuit sa blocăm temporar acest serviciu“, informează municipalitatea.

Sistemul care a bucurat pe mulţi a fost blocat temporar, până ce lucrurile vor fi puse într-adevăr pe roate, după alte reguli care se impun acum. Asta pentru că după 24 de ore de funcționare, zece biciclete au suferit defecțiuni (lanț de schimbător rupt, frâne blocate, fir smuls de la schimbătorul de viteze, cric rupt, faruri rupte sau lipsă, zgârieturi). De asemenea, Poliția Locală s-a implicat în trei acțiuni de căutare a unor biciclete care nu au fost returnate în cele patru ore de închiriere prevăzute în regulament.

În zona Victoria s-a constatat folosirea total iresponsabilă a bicicletelor, punând în pericol atât biciclistul, cât și cetățenii, întrucât în sistem s-au înregistrat rulaje de peste 40 km/h, iar cetățenii au sesizat folosirea improprie a echipamentelor: trei persoane pe aceeași bicicletă, sărituri de pe borduri sau mers pe o singură roată.

„În aceste condiții, se sistează utilizarea bicicletelor până la implementarea în sistem a înregistrării cu un card bancar, de unde va fi reținută o garanție de utilizare care va fi returnată dacă bicicletele nu suferă pagube în urma utilizării. Ne cerem scuze cetățenilor responsabili, care s-au bucurat de acestă noutate într-un mod civilizat“, informează municipalitatea.

A.M.

10 Comments

 1. Nu numai in zona Victoria s-a observat „folosirea total iresponsabilă a bicicletelor”ci in tot orasul…in acest oras al epocii de piatra nu trebuie facut nimic..acesta este rezultatul celor 30 de ani de lipsa educatie,auto-manelizare,cocalarismul si in special lipsei punerii in aplicarea a legilor incepand de la circulatie si terminand cu legile bunului simt…continuati tot asa..capitalul politic se face fara a amenda si a folosi forta asupra celor care se urca inapoi in pom asupra acelor care involueaza…mie scarba de acest oras

 2. Asta merita cocalarii din satul Resita,niste pitecantropi cu ifose ,smarthphone si cu degetul scobind nasul in vazul lumii.Mai bine le-ar sta cu o grenada in buzunar cu siguranta trasa,nesimtitii lui dracu sa-i pieptene.

 3. Bike share, un bun sistem avangardist, incercat in acest oras. Din pacate, multi dintre concitadinii nostri semiprimitivi inca nu inteleg. Deocamdata.

 4. Vai și amar!!! Nu mai merită să se facă nimic!!! Generația scăpată de sub control!!! Acum tac din gură vajnici postaci (mereu aceeași) cei care în primele zile de când au fost aduse bicicletele la Reșița erau disperați, postau la comentarii ca nu vor apuca să se plimbe pardon să distrugă aceste biciclete că primarul e de vina, că primăria nu își face treaba, că vin ploile, iarna, sfârșitul lumii etc iar acum tac! Generația de azi ne va conduce în viitorul apropiat! Dacă poliția locala vajnicii gardieni publici ar patrula și printre blocuri, în parcările magazinelor Penny, Kaufland, Lidl și nu ar mai sta sa păzească mașinile expuse la vânzare pe Domeniul public sâmbăta și duminica ( parcarea de la Renk lângă piața Ocico), cu siguranță ar avea parte de ceva acțiune!!! Dar e mai simplu să stai în mașina de serviciu și să păzești mașinile puse la vânzare pe Domeniul Public al orasului și sa vină banul (și ce ban!!!) decât să patrulezi prin oraș. Îmi este greu să cred că, dacă ar fi patrulat prin oraș nu ar fi văzut măcar un individ din asta!!!

 5. Animalele acestea bipede carore li se zice oameni,cei care au comis aceste acte de vandalism,astia au numai forma umanoida,ca oameni nu pot fi numiti!Abrutizarea si bestializarea a atins cote de neimaginat!Rautatea viscerala,cretinizarea si imbecilizarea semenilor nostri,este un fenomen alarmant…..jumate din ei sunt facuti la betie sau de parinti drogati!Nu mai e nimic de spus….Incerci sa aduci putina civilizatie la maimutele astea retardate si uite ce se intampla!Nu meritam sa fim europeni,nu meritam sa ne numim civilizati,suntem o hoarda de barbari si vandali,care merita sa traiasca in grota civilizatiei!Mi-e scarba….Nu doar tiganii au vandalizat,tembelii astia lasati singuri si cu parinti la sters la posterior babe in vest,viitorii delicventi si paraziti de maine….Mi-e scarba de locuitorii Resitei…..de unii….mai ales de tanara generatie bestializata….Nu de toti…..de unii care reprezinta viitorul acestei tari pierdute si condamnate!

 6. Dar chiar nu ma asteptam la asa ceva……..din partea unor tineri scoliti si ultrascoliti ,educati si supercivilizati ! Ma intreb ,daca ar fi fost lasate ,bicicletele ,in jungla ,langa cimpanzei in cat timp s-ar fi distrus in acest hal ,sigur n-ar fi avut nevoie de doar 24h. Acesta este produsul a 30 de ani de lipsa de scolarizare adevarata ,de educatie familiala si de credinta in ceva si reprezinta totala imbecilizare a cocalarilor si pitzipoancelor ,dar nu va faceti probleme in 10-20 de ani sharia ii va rezolva !

 7. Auzi tu zariuta Cornel!!! Dacă sunt de calitate așa de proasta de ce nu pui tu mana și să-ți cumperi una pe placul tău!!! Și lasă-le pe astea asa de calitate proastă să se poată bucura OAMENII de ele și nu oamenii primitivi.

 8. Sunt de acord cu comentariile de mai jos, dar mai am cateva mențiuni:
  1. Nu stiu cât este vina ‘generației actuale’ cât este vina generației care a educat-o (părinți /bunici/profesori). Si ia mai gândițivă ce făceați voi in adoleșcență, zic si eu.

  2. Bravo primăriei pentru reacția promptă, dar totusi
  poate trebuiau sa prevadă așa ceva.

  3. Absolut de acord cu comentariile despre poliția comunitară.
  4. Nici un popor nu s-a născut civilizat. A fost civilizat de punerea în practică a unor legi bine gândite (existente în mare parte și la noi), de niște oameni probabil pasionați de meseria lor sau cel putin profesioniști, nu de niște leneși care au intrat în poliția comunitară pentru o leafa bună și care abia așteaptă pensia (prematură) deja din prima zi de angajare. Aici desigur tot respectul pentru cei care isi fac meseria si sunt împotriva curentului.
  5. Trăiască spiritul civic.

  Cu stimă,

  Leftymiu

Adaugă comentariu