Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Un grup de elevi cărăşeni studiază arta culinară în capitala Portugaliei, Lisabona.

În perioada 11 februarie – 3 martie a.c., elevii Liceului Bănățean din Oţelu Roşu participă în cadrul unui proiect Leonardo da Vinci, la un stagiu de pregătire practică în Portugalia. „Practical Work Experience in cooking International Dishes for a better transition from school to work place” (Experienţă practică în gastronomia internaţională pentru tranziţia şcoală – loc de muncă) se adreseaza unui grup de 16 elevi de clasa a XI-a, calificarea „Tehnician în gastronomie“, nivelul III de calificare.

„Scopul proiectului este de a pregăti la standarde europene viitorii specialiști în domeniul gastronomiei și de a le spori astfel șansele de angajare și eventual de viitoare experienţe de lucru în spațiul european“, a precizat prof. Ing. Daniela Chelbea, director adjunct al Liceului Bănățean.

Pentru atingerea acestui scop, participanții la proiect efectuează stagiul de pregătire practică prevăzut în curriculum național, în cadrul a două restaurante din Lisabona. În urma parcurgerii acestuia, elevii își vor dezvolta competenţe tehnice specializate ce vizează realizarea și promovarea preparatelor specifice bucătăriei internaționale.

Rezultatele proiectului includ pe lângă competenţele tehnice specializate ce urmează a fi dobândite și achiziționarea de competenţe lingvistice și culturale prin intermediul programului cultural pe care participanții îl vor parcurge în această perioadă și care vizează multe obiective turistice și istorice din această ţară.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu