Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Instituţia se află în topul încasatorilor de amenzi aplicate, cu precădere pentru depozitarea deşeurilor.

Poate cea mai importantă componentă a activităţii Comisariatului judeţean pentru Protecţia Mediului este dată de depozitarea deşeurilor pe fostele deponeuri sau în alte locuri nepermise. Prin urmare, comisarii au aplicat amenzi usturătoare, atât persoanelor fizice, cât şi unor primării din judeţ. „Am aplicat trei sancţiuni de 170.000 de lei pentru depozitarea deşeurilor pe fostele gropi şi continuăm monitorizarea în întregul judeţ. Activităţile turistice ne dau bătăi de cap, în special cei care vin cu vehicule motorizate în zonele protejate, dar nu uităm activitatea de picnic. Sunt cetăţeni care consideră că Garda vine doar în weekend, dar i-am suprins şi în timpul săptămânii”, a declarat comisarul Gheorghe Pitulan.

Prezent la informarea făcută de Garda de Mediu Caraş-Severin, secretarul judeţului, Ion Imbrescu a solicitat o înăsprire a sancţiunilor pentru primarii surpinşi în repetate rânduri că încalcă legile pentru protecţia mediului sau pentru cei care nu plătesc amenzile.

„Avem un procent de încasare a amenzilor de 85% din cele aplicate. Trei sancţiuni le-am aplicat primarilor personal, cu sume mai mici, dar le plătesc. În altă ordine de idei, încă avem probleme legate de continuitatea epurării apei la Lişava şi Ciudanoviţa, unde, dacă se sistează operaţiunea, vom avea probleme, pentru că au nivel mare de radioactivitate. Rămâne o preocupare continuă sterilul de la Moldova Nouă, pentru că poluarea produsă de acesta este condiţionată de condiţiile meteorologice – vreme caldă şi vânt”, a mai adăugat comisarul Gheorghe Pitulan.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu