Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primele două luni ale anului 2012, supermarket-urile din judeţul Caraş-Severin au fost „vizitate“ de 16 persoane care au încercat să sustragă diferite produse aflate pe rafturile magazinelor, de la baterii, gumă de mestecat până la articole de îmbrăcăminte şi mâncare.

În această perioadă s-au înregistrat 15 furturi cu 16 autori, aceştia având vârsta cuprinsă între 16 şi 53 de ani. În topul supermarket-urilor prădate se află cele din municipiul Reşiţa în număr de nouă, urmate de cele din Caransebeş, în număr de cinci, respectiv cel din oraşul Oraviţa cu un singur furt. Dintre cei 16 autori prinşi la faţa locului, nouă sunt persoane de sex feminin iar şapte de sex masculin.

Cel mai mic prejudiciu a fost în valoare de doar trei lei, la polul opus fiind înregistrat un prejudiciu în valoare de 411 lei. În toate cazurile, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Pentru cele 15 infracţiuni, jandarmii cărăşeni au întocmit actele premergătoare urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

„Indiferent de sex, vârstă sau valoarea prejudiciului, legea pedepseşte acest gen de fapte, iar noi, jandarmii, o aplicăm“, a precizat plt. Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraş-Severin.

Adaugă comentariu