Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru buna desfăşurare a examenelor de final de an, inspectorul şcolar general a cerut şi repararea unor drumuri.

Inspectorul şcolar general, Nicolae Grindeanu, i-a informat pe consilierii judeţeni asupra faptului că Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat toate măsurile pentru ca examenele de final de an, ce au intrat în linie dreaptă, să se desfăşoare aşa cum trebuie.

„Având în vedere că sunt mulţi elevi care trebuie să ajungă cu mijloace de transport la centrele de examinare, s-au luat toate măsurile pentru ca lucrurile să decurgă bine. Totuşi, probleme mari avem în câteva localităţi din cauza drumurilor proaste”, a precizat Grindeanu. Inspectorul şcolar general i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, să se intervină pe drumurile pe care se circulă foarte greu, cum sunt Vermeş- Berzovia, Tirol – Berzovia sau Maciova- Daicoviciu.

„Sunt drumuri distruse şi vă rugăm să fie reparate”, a mai adăugat Grindeanu. Preşedintele CJ a spus că o să se intervină pe acele drumuri: „Nu sunt bani pentru asfaltări, dar le vom repara. Adevărul este că în acest judeţ putem băga bani la greu în drumuri, tot degeaba, pentru că transportatorii de lemne le distrug. Drumul spre Vermeş este distrus de cei care defrişează păduri”.

Mai în glumă, mai în serios, Sorin Frunzăverde a precizat că „dacă nu intervenim, mi-e teamă că procentul slab al promovabilităţii la aceste examene îl veţi arunca pe nerepararea drumurilor. Ne trezim că suntem vinovaţi noi pentru rezultatele slabe de la examene. Şi aşa avem unităţi pe locul 300 în topul liceelor din ţară…”.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu