Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Primăria Băuţar depune spre finanţare în toamnă un proiect prin care să asigure curent electric în cătunul în care mai trăieşte un singur suflet.

Primăria comunei de pe Valea Bistrei, pe lângă toate proiectele de apă, canalizare, asfaltări, reabilitări ce le are în derulare sau depuse pentru finanţare, are un proiect interesant. Mai exact un proiect depus pentru Gheorghe Dăbuceanu, singurul locuitor din Preveciori, care nu a fost uitat. Autoritățile locale promit că până în toamnă va fi depusă documentația pentru instalarea unor panouri fotovoltaice care să-i aducă curent electric omului care trăiește singur în inima naturii. Şi cum lucrurile se leagă între ele, Primăria caută să cumpere şi locuinţa din Băuţar a lui Dăbuceanu, care de fapt este o ruină.

Când l-am întrebat pe arhitectul comunei ce e cu ruina de vizavi de Primărie, care chiar strică peisajul şi frumuseţea locului, omul ne-a spus că este casa lui Dăbuceanu de la Preveciori. „Ne-am chinuit să o cumpărăm, l-am tot ofertat, dar a refuzat. Acum am înţeles că este de acord să vândă, oricum el nu o mai poate face şi nici nu mai vine să stea aici. Vom amenaja chiar aici un parc frumos. Adevărul este că ruina asta strică toata zona“, ne-a spus arhitectul comunei Băuţar.

Autorităţile au speranţe că proiectul pentru fotovoltaice va trece. Să aibă curent electric nea Gheorghe, măcar iarna când, aşa cum povesteşte tuturor celor care îi calcă pragul, trec şi trei luni şi nu vede nici ţipenie de om…

Nina Curiţa

FOTO: funkybikecicloturism

Adaugă comentariu