Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Mai multe lăzi cu ciudatele sticluţe, alături de cutii cu măşti de gaz, au fost descoperite în incinta fostei Unităţi de Rachete din Reşiţa.

După cum ştiţi, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin a preluat de la Consiliul Judeţean câteva spaţii în clădirea fostei unităţi militare din Reşiţa în vederea depozitării arhivei. Nicolae Drăgan, şeful Casei, a informat la Comisia de Dialog Social, desfăşurată zilele trecute, că în una dintre încăperile clădirii se află obiecte specifice activităţii fostei unităţi de rachete, inclusiv mai multe lăzi cu fiole.  „Avem o problemă. Într-una dintre camere am găsit niște lăzi, eu am vorbit și la ISU, niște lăzi de armată vechi cu niște fiole, nu știu ce sunt. Pe lângă 500 de măști din alea de pe vremea războiului. Cu măștile am rezolvat-o, dar problema e ce fac cu lăzile alea unde sunt fiolele? Nimeni nu-și revendică materialele astea. De măști am scăpat, dar de alea mi-e frică pentru că nu știu ce conțin”, a declarat Nicolae Drăgan.

Vizavi de acest subiect, prefectul judeţului, Matei Lupu, ne-a spus că încă nu se ştie ce substanţă conţin acele fiole. „Domnul Drăgan doar a informat verbal. Trebuie să facă o informare scrisă, iar cei de la ISU Semenic vor merge, le vor ridica, le trimit la verificat la specialiştii lor, apoi vom şti mai multe detalii. Deocamdată nici cei de la ISU nu cunosc despre ce ar fi vorba“, ne-a spus prefectul.