Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Anul trecut, Poliţia Română a desfăşurat mai multe acţiuni naţionale pentru asigurarea unui mediu concurenţial corect.

La nivel naţional, în urma acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor, ce se comit în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificatie, au fost întocmite peste 1.900 de dosare penale, au fost aplicate peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei.

De asemenea, în urma acţiunilor pentru verificarea operaţiunilor comerciale în portul Constanţa, au fost controlate peste 78.600 de transporturi de mărfuri şi 36.200 de firme, situate la nivel național. Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%.

În luna decembrie 2014, în urma verificărilor la o societate comercială din Reşiţa, privind producţia şi comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, s-a constatat că nu a fost înregistrată în totalitate producţia de pâine şi veniturile aferente, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de administratorul societăţii.

Adaugă comentariu