Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – A.F.C.M.-Gloria Reşiţa – FC Caransebeş 0-6 (0-4), în etapa a XV-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a.

În minutul 2, Constantinescu l-a angajat în adâncime, pe stânga, pe Negoescu, acesta a pătruns în careu, unde a fost faultat de Gliguţă, „centralul” întâlnirii, Eduard Constantinescu, acordând lovitură de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat de căpitanul oaspeţilor, Suru, care a trimis mingea în stâlpul din dreapta porţii apărate de Haidău.

Presiunea caransebeşeană s-a concretizat în minutul 14, după o fază în care Steop l-a angajat pe stânga pe Firan, acesta a centrat pe jos, Haidău a ezitat, iar Negoescu a trimis, de la 3 metri, în plasă.

Reşiţenii au avut şi ei două faze bune. Prima în minutul 26, la o lovitură liberă de la 25 de metri, executată puternic de Cheda, însă Cioloca a respins spectaculos.

Din acel moment, gugulanii au controlat din nou jocul şi chiar şi-au majorat avantajul în minutul 36, când Artean a avut o incursiune pe partea stângă, a centrat, Gliguţă a respins, dar a făcut-o greşit, balonul ajungând la Constantinescu, iar acesta, cu un şut sec în stânga lui Haidău, a dus scorul la 0-2.

În permanenţă în jumătatea adversă de teren, caransebeşenii au înscris din nou în minutul 42, atunci când Constantinescu a luat o acţiune pe cont propriu, a făcut o cursă de toată frumuseţea pe stânga şi, deşi talonat de Gliguţă, a centrat, iar Steop, aflat la 6 metri, a trimis în poartă. Acelaşi Steop a stabilit şi scorul pauzei, în minutul 44. Nu a trecut mult de la reluarea partidei, şi oaspeţii au înscris din nou, în minutul 58, după o pătrundere pe dreapta a lui şandru, care a centrat înalt, Blaga a ratat intercepţia din foarfecă pe care a încercat-o, mingea a ajuns pe stânga, la Negoescu, care l-a executat pe Haidău cu un şut la colţul lung.

Avea să se facă 0-6 în minutul 80, după o fază la care Haidău s-a complicat în propriul careu, a trimis greşit, Negoescu a interceptat la 16 metri şi, calm, a trimis plasat, stabilind scorul final al partidei.

A.F.C.M.-Gloria Reşiţa: Haidău, Gliguţă (min. 46, ştefănescu), Fedor, Cheda, Blaga, Stănucă, Creangă, Târbăţ, Bârsan (55, Marta), Vârdariu (46, Moţi, 78 – Guduleasa), Uţiu. Antrenori: Robert Nosal, Dănuţ Boltaşiu.

FC Caransebeş: Cioloca, Negoescu, Artean, Constantinescu (51, Fuchs), R. Artimon, şandru, Dubei (69, Todorov), Steop (81, Bona), Goşa, Suru, Firan (88, Zele); rezerve: Laurenţiu, Gheju, Vătafu. Antrenor: Alin Artimon.

Alin Artimon, tehnicianul gugulanilor, a spus: „Un joc pe care nu sunt sigur, dar cred că l-am controlat. Mi-e teamă să fac o altă declaraţie, ca să nu-mi vină după aceea vreo replică… A fost un joc de final, un joc în care am fost serioşi, ne-am urmărit interesul şi am confirmat momentul bun în care ne aflăm. E o victorie ce ne duce într-o vacanţă binemeritată. Ţin să felicit jucătorii pentru tot parcursul de până acum, nu doar pentru acest joc, şi să-i mulţumesc managerului general al echipei, Sorin Boiangiu, pentru că a fost mereu aproape de grupul nostru. Rolul lui a fost extrem de mare, însă el nu a ieşit niciodată în faţă, la rampă au ieşit jucătorii, toţi ceilalţi, iar el, care aleargă de dimineaţa până seara, a rămas în umbră. Îi mulţumesc prin intermediul presei, şi încă o dată apreciez rolul pe care îl joacă la echipă. Sper să gestionăm corect vacanţa, să reuşim să facem cele cinci transferuri pe care ni le-am propus şi care sunt 90 la sută rezolvate, şi să putem să efectuăm stagiul de pregătire pe care ni l-am fixat, în momentul în care Federaţia decide sută la sută startul, anul viitor. Le doresc suporterilor Sărbători fericite şi toate cele bune!”.

De cealaltă parte, antrenorul Dan Boltașiu a declarat: „Felicit în primul rând formaţia din Caransebeş, care este clar cea mai bună echipă din serie, ocupând şi primul loc în clasament, şi le dorim succes în continuare… Bineînţeles, au beneficiat azi şi de greşelile noastre, copilăreşti, dar majore. Este o înfrângere crudă pentru noi şi e foarte dezamăgitor ce s-a întâmplat. Doresc Sărbători fericite tuturor reşiţenilor”.

Adaugă comentariu