Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase intensifică acţiunile pe întreg teritoriul judeţului, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu obiecte pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

Controalele vizează atât societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice, cât şi zonele pieţelor, acolo unde există indicii că se comercializează astfel de produse.

„În urma acţiunilor desfăşurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă din anul 2012, poliţiştii au efectuat 53 de controale, fiind identificate 26 de persoane şi constatate 28 de infracţiuni la regimul materiilor explozive. De asemenea a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 75,3 kg articole pirotehnice din categoria 1 şi 2. Nici anul trecut şi nici anul acesta nu au fost înregistrate evenimente negative constând în răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, cauzate de folosirea necorespunzătoare a obiectelor pirotehnice”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu