Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul Social „Frédéric Ozanam“ din oraş a găzduit, joi după-amiaza, o inedită expoziţie filatelică, realizată de Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului German din judeţ.

Evenimentul face parte din şirul manifestărilor organizate anual de etnia germană din Banatul Montan sub genericul „Iunie – luna expoziţiilor“, şi care a ajuns la ce-a de-a şaptea ediţie. Au fost prezentate lucrări şi timbre filatelice, precum şi plicuri de prima zi dedicate capitalelor europene ale culturii, începând din anul 2000 şi până în prezent. Este vorba despre acele oraşe care au fost alese, de-a lungul timpului, de către Comisia şi Uniunea Europeană pentru a fi incluse în Programul Capitală Europeană a Culturii, printre acestea numărându-se în 2007 şi municipiul Sibiu. La acea vreme, Romfilatelia a realizat numeroase produse filatelice pentru a marca momentul, iar o parte dintre ele au putut fi admirate şi în expoziţia realizată de Erwin Ţigla.

În următoarea perioadă, exponatele vor ajunge şi în municipiul Bistriţa-Năsăud. „Am gândit această expoziţie anul trecut, şi pentru că este o expoziţie unicat în ţară, sunt convins că va câştiga şi un premiu la Bistriţa-Năsăud, acolo unde, în a doua jumătate a lunii august, va avea loc o expoziţie naţională de filatelie“, a declarat Erwin Ţigla.

Roxana Bălan Nafiru