Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – TIE-fighters, avioane de vânătoare, portavioane, galioane sau locomotive, realizate din plastic, lemn sau carton, au luat naştere prin pasiunea şi talentul câtorva oameni pentru care modelismul reprezintă mai mult decât un simplu hobby.

Reşiţenii pasionaţi de machetism s-au putut delecta pentru câteva ore în cadrul unei expoziţii de modele miniaturale. Evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 3 noiembrie la Librăria Semn de Carte şi a fost organizat de Asociaţia „Cogito“ şi Casa de Cultură Studenţească din Reşiţa.

Modelele au fost realizate de către membrii Cercului de machetism din cadrul CCS Reşiţa iar printre aceştia se numără Remus Rîjniţă, Laurenţiu Radu, Marcel Alex şi Andrei Bălbărău.

„Pentru expoziţie am adus cam toate modelele ce sunt realizate de noi. Sunt modele de avioane din domeniul SF, realizate din hârtie şi plastic, avioane din perioada celor două Războaie Mondiale, dar şi din această perioadă. De asemenea am mai adus modele de tren, locomotivă cu aburi, diferite animale realizate din hârtie. Piesa expoziţiei dacă pot să spun aşa, constă într-o corabie realizată din lemn de Marcel Alexa“, ne-a declarat Andrei Bălbărău.

Până la organizarea unei expoziţii permanente, machetele pot fi admirate la sediul Cogitto, în fiecare miercuri de la ora 19.00, la Universitate, corpul B, etaj 3.

Lavinia Predescu

Pasiune si talent, ingrediente transpuse in arta

Adaugă comentariu