Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Şi adăpostiţi-vă în spaţii închise! Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le transmit salvatorii cărăşeni cetăţenilor judeţului care se află din nou sub incidenţa codului portocaliu. Acesta a fost emis pentru astăzi (23 aprilie), în intervalul orar 18.00-00.00, şi se referă la intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 90-100 de kilometri pe oră.

Pe lista localităţilor aflate sub incidenţa codului portocaliu se află Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici. Tot astăzi, între orele 13.00 şi 15.00, sud-vestul judeţului a fost sub incidenţa unui cod similar, care a lăsat fără curent localităţile Grădinari, Greoni, Ticvaniu Mare şi Ticvaniu Mic.

„Recomandăm cetăţenilor să se adăpostească în spaţii închise care să asigure protecţia şi să evite deplasarea sau parcarea autovehiculelor în zone cu copaci, stÂlpi de electricitate sau panouri publicitare care ar putea fi doborâte de vânt“, aveertizează cei de la ISU „Semenic“.

Dincolo de aceste coduri, tot astăzi s-a produs şi un incendiu la o gospodărie din Bucova. Au intervenit două echipaje de pompieri militari din Caransebeş, iar flăcările au mistuit un coş de fum şi aproximativ 5 metri pătraţi de scânduri din jurul coşului.

Conform informării primite de la furnizorul de energie electrică, la ora 18:40, în județul Caraș-Severin nu erau localități nealimentate cu energie electrică din cauza manifestării fenomenelor meteorologice.

Foto: Alin Bobină

Adaugă comentariu