Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 22-29 noiembrie, poliţiştii cărăşeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor au continuat acţiunile pentru a preveni, descoperi şi combate evaziunea fiscală în domeniul comerţului cu produse alimentare şi obiecte ornamentale.

Oamenii legii au desfăşurat 12 acţiuni, în cadrul cărora au fost verificate 12 societăţi comerciale şi 88 de persoane fizice, constatând două infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate 24 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.100 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 2.705 lei, adică 130 kg de carne sau produse din carne şi 500 kg de legume şi fructe.

Echipele mixte din cadrul filtrelor constituite, pe raza judeţului, au oprit pentru control mijloace de transport marfă, în special cele care transportau carne şi produse din carne congelate. La controale au fost verificate documentele, atât din punctul de vedere al legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, cât şi din punct de vedere al transportului de mărfuri.

La activităţi au participat şi poliţişti de ordine publică, rutieri şi transporturi, iar în funcţie de complexitatea acţiunilor sunt implicaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Generală Antifraudă, Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru siguranţa Alimentelor sau Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

1 Comment

Adaugă comentariu