Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La începutul anului 2014, în evidențele poliției a existat un număr de 1.389 persoane ce puteau deveni victime.

Pentru acestea, poliţiştii de proximitate, împreună cu cei de la posturile de poliție comunale, au întreprins o serie întreagă de activităţi pentru prevenirea victimizării persoanelor vârstnice, a celor care locuiesc singure şi a celor care mânuiesc sau deţin valori monetare, ocazie cu care au fost identificate, luate în evidenţă şi instruite antiinfracţional pe bază de proces verbal un număr de 78 de astfel de persoane. Din totalul celor 1.467 existente în evidenţe pe parcursul anului 2014, 878 locuiesc în mediul rural iar restul în cel urban.

„Pe parcursul anului trecut, din numărul total au fost scoase din evidenţe un număr de 196 persoane (decedate, mutate în alte localităţi, plecate în străinătate la rude, sau care nu mai fac obiectul menținerii în evidență ca și persoane potențial-victimale), rămânând în evidenţe, la sfârşitul anului 2014, 1.271 de cărăşeni, toţi instruiţi antiinfracţional pe bază de proces-verbal pentru a nu deveni victime ale infracţionalităţii. Deşi au fost întreprinse activităţi de instruire a tuturor persoanelor pe acest segment, cinci dintre acestea, toate cu vârste cuprinse între 60 și 82 de ani, nu şi-au însuşit măsurile preventive prezentate de către polițiști, fapt ce a dus la transformarea lor în victime ale infracțiunii de furt calificat“, a precizat comisarul şef Mihai Bolintiş, reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în cadrul Comitetului de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Persoanele care au devenit victime domiciliază pe raza localităților Caransebeș, Băuțar, Marga, Zăvoi și Vrani. Cu toate acestea, niciun cărăşean de pe listă nu a fost victima vreunei infracţiuni comise cu violenţă.

Adaugă comentariu