Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu câteva zile în urmă, în baza Planului Regional de Acțiune în Învățământ (PRAI), a fost aprobată programa şcolară pentru anul 2013-2014 valabilă în învăţământul profesional şi tehnic.

Comitetul Local pentru Dezvoltarea Parteneriatelor Sociale (CLDPS) a întocmit în prealabil un plan local (PLAI), în cadrul căruia s-a ţinut cont de caracteristicile judeţului Caraş-Severin (mediul economic, social, populaţie şcolară etc) şi care a dat naştere celui regional, bazat pe caracteristicile zonei.

„PRAI reprezinta un important instrument folosit în procesul de învățământ, astfel încât să asigure integrarea pe piața muncii a tinerilor absolvenți, cu costuri suplimentare cât mai mici și într-un timp cât mai rapid. Potenţialul demografic al Regiunii Vest, are un potențial demografic aflat în declin, ceea ce influențează atât populația școlară, cât și resursele de muncă prezente și viitoare. Având în vedere caracteristicile economice specifice fiecărei zone din cadrul regiunii Vest și tipul de activități economice dominante în fiecare din acestea, pentru o mai buna legătură între mediul de afaceri și scoală, ar fi ideal ca oferta educaţională să ţină cont și de caracteristica zonei. Este foarte posibil ca distribuția rețelelor de învățământ să nu mai corespundă realităților și nevoilor economice actuale. Şcolile trebuie să îşi definească punctele forte și în funcție de acestea să-și stabilească oferta, făcând din aceasta un brand. Intrarea pe piaţa forţei de muncă reprezintă proba finală pe care trebuie să o depășească atât elevul cât și școala. Eșecul elevului este în egală măsură eșecul şcolii“, ne-a declarat Marian Apostol, vicepreşedintele CLDPS Caraş-Severin.

1 Comment

  1. SERBANOIU COSMIN Reply

    Acesta este un SLOGAN invechit /Eșecul elevului este în egală măsură eșecul şcolii“, ne-a declarat Marian Apostol/ A fost acest fenomen in fata unei clase si a incercat sa explice ceva elevilor…indiferent ce! Copii conceputi la betie…se nasc …si e esecul scolii… cred ca si MARIAN A E ESECUL SCOLII CARE L-A TERMINAT SI EL CU HEIRUPP-UL…PUTEM SA VEDEM SI NOI CATALOGUL CU RUBRICILE DOMNIEI SALE MARIAN APOSTOL??? HAHHAHAHAHA

Adaugă comentariu