Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După ce la începutul anului şcolar Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ demara proiectul „Ora de engleză“, adresat copiilor interesaţi de aprofundarea acestei limbi de circulaţie internaţională, un proiect similar a demarat, săptămâna trecută, şi la secţia Germană. Întâlnirile au loc lunar şi se desfăşoară sub îndrumarea profesoarei Elvira Szlovik şi a bibliotecarului Erwin Josef Ţigla.

La aceste întâlniri pot participa atât copiii pentru care germana este limbă maternă, dar şi aceia care abia acum o învaţă la şcoală. Pentru a nu exista discriminări, iubitorii limbii franceze vor avea şi ei parte de astfel de cursuri de studiu, începând cu data de 16 noiembrie. Acestea vor fi organizate de către membrii Asociaţiei de prietenie Caraş-Severin – Franţa, cu sprijinul financiar al Asociaţiei de prietenie Caen – Calvados – Roumanie şi sprijinul logistic al Bibliotecii Judeţene.

La fel ca şi celelalte cursuri, şi acestea vor fi gratuite. Înscrierile se fac la sediul secţiei Franceze a Bibliotecii Judeţene, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 16.00. Mai multe informaţii se pot obţine la numerele de telefon 0255/22.48.54 şi 0740-577.570. Persoană de contact, bibliotecar Eugenia Burileanu.