Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cu toate dislike-urile răutăcioase ale contracandidaţilor, elevii reşiţeni de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu”, care au format echipa VELOCITY, au învins la secţiunea „gimnaziu“.

Echipa formată din Darius Ţeperdel, Iulia Kovacs, Bianca Nicola, Cătălin Roşca, Cristina Oţelariu, Noemi Penzes şi Radu Milencovici – elevii prof. Ovidiu Badescu, au participat la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de film BOOVIE, desfăşurat în urmă cu câteva zile la Focşani. BOOVIEeste un concurs de book-trailere (denumirea a rezultat din alăturarea termenilor book şi movie), care se adresează liceenilor, dar și elevilor de gimnaziu din clasele a VII-a și a VIII-a și care a luat naștere din dorința unui profesor de a-i convinge pe elevi să citească mai mult. Elevii participanți, sute din toată ţara, alături de coordonatorii lor, au citit cărțile atribuite în urma unei trageri la sorți şi astfel au realizat trailerele acestora. Concursul a constat în vizionarea book-trailerelor în cadrul evenimentului în prezența juriului, criteriile de evaluare fiind interpretarea actoricească, scenografia, conceptul regizoral sau forța de persuasiune.

Trailerul trebuia să aibă maximum 4,30 minute, acesta fiind urcat pe YouTube în data de 17 mai 2019. Lista premianţilor s-a întocmit pe baza numărului de vizualizări şi de like-uri. Se pare că pentru rezultatul final a contat numărul de like-uri, motiv pentru care mulţi au recurs la metoda dislike-ului. Cu toate acestea, în final, elevii prof. Badescu s-au situat în fruntea clasamentului. Acesta a explicat în ce a constat filmuleţul prezentat: „Este un trailer filmat într-o zi cu ploaie, la care singurul meu rol a fost de şofer, dar a ieşit destul de fain. Trebuia făcut un trailer despre ştiinţă, copilașii au încercat să arate şi cum se manifestă ea în viaţa reală, ce se întâmplă atunci când frânează un autobuz. Apoi, au simţit nevoia să o lege de „Inerţia“ (categoria la care au concurat) cu care mergea o relaţie. După ce s-a anunţat că se vor număra like-urile, au apărut instant 19 dislike-uri. E puţin deranjant ca să faci asta, doar că cineva te concurează, pentru că şi la alte filmuleţe s-a întâmplat la fel“.

Experienţa realizării acestui trailer şi participarea la concurs dar, mai ales, victoria, a dovedit, cu siguranţă, că spiritul de echipă este important în asemenea competiţii.

Adaugă comentariu