Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un grup de 17 elevi de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa a primit atestat în domeniul informaticii.

Tinerii din clasa a XI-a, filiera teoretică, profil real, specializarea matematică-informatică/intensiv informatică şi calificarea ajutor analist programator, au revenit de la Leipzig, după experienţa practică de două săptămâni, în compania Robotron din Germania. Pe tot parcursul stagiului, elevii au fost însoţiţi de profesorul Gheorghe Dicu.

Stagiul de pregatire practică de 14 zile, desfăşurat în perioada 27 mai – 9 iunie 2013, le-a oferit tinerilor reşiţeni posibilitatea să-şi dezvolte competenţele profesionale în scopul pregătirii lor pentru viitor. Într-un mediu de lucru real, sub îndrumarea specialiştilor în domeniul informaticii, tinerii reşiţeni şi-au dezvoltat competenţe, deprinderi şi abilităţi conforme cu cele din standardele ocupaţionale.

Tematica parcursă este cuprinsă în curriculum la disciplina informatică, clasa a XI-a, iar tematica stagiului vine în completarea şi aprofundarea acesteia. Ca urmare a participării la acest stagiu, marţi, 18 iunie, elevii au primit certificate de mobilitate Europass. Acestea sunt suplimente la certificatele profesionale şi semnifică atestarea, de către Robotron Bildungs-und Beratungszentrum GmbH şi Wisamar Bildungsgesellshaft mbH i.Gr. a competenţelelor dobândite la finalizarea stagiului de pregătire practică.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu