Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Conducerea municipalităţii cere o mai mare fermitate din partea directorilor unităţilor de învăţământ privind chiulul elevilor de la ore.Într-o discuţie purtată la sediul administraţiei locale între city-manager-ul Nicolae Borceanu şi directorii celor şase licee caransebeşene, oficialul local le-a cerut acestora să fie intransigenţi pentru că în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de chiul iar cafenelele sunt pline de elevi între orele 8 şi 14.

„Vom demara controale în astfel de localuri iar Poliţia Locală va aplica amenzi celor care vor fi găsiţi în astfel de situaţii. Pe de altă parte, vă rog să insistaţi la profesori ca să consemneze absenţele“, a solicitat Borceanu, în timp ce directorii s-au plâns că şi în cazul în care acestea sunt trecute în catalog, elevii vin imediat cu scutiri eliberate de medicii de familie. Un alt subiect discutat în cadrul dialogului a vizat modificările apărute în legislaţie în ceea ce priveşte actele de identitate.

Împreună cu Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Caransebeş, Primăria a cerut sprijinul directorilor de licee pentru demararea unei campanii de informare a elevilor, după ce au apărut mai multe neconcordanţe cauzate de faptul că mulţi tineri uită să-şi facă buletin de identitate la 14 ani sau nu ştiu că la împlinirea vârstei de 18 ani sunt obligaţi să-l preschimbe.

Directorii au primit câteva zeci de pliante care vor fi împărţite, cu ajutorul diriginţilor, la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu