Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Marţi, 17 iunie, un grup format din 18 elevi, profesori şi primarul oraşului Moldova Nouă, Matei Lupu, împreună cu «o minune de om» produsă de Centrul Primăvara din Reşiţa – tânărul cu dizabilităţi în vârstă de 25 de ani Augustin Constantin Jorz“, au fost invitaţii deputatului Ioan Benga la Parlamentul României, unde au vizitat, printre altele, Sala de Plen a Camerei Deputaţilor, Muzeul Parlamentului, Sala de Şedinţe şi Sala pentru comisiile parlamentare.

De asemenea, aceştia s-au întâlnit şi cu deputatul Mădălin Voicu. Elevii, alături de profesorii lor şi de primarul oraşului Moldova Nouă, au făcut foarte multe poze, multe dintre ele realizate de Augustin Constantin Jorz, care a dovedit că este un fotograf şi un operator de filmare foarte bun. De altfel, de foarte multe ori, el face fotografii şi filmează la solicitările presei din CaraşSeverin.

Deputatul Ioan Benga a făcut eforturi foarte mari, în Plenul Camerei Deputaţilor, pentru a împiedica apariţia proiectului de lege ce prevedea reorganizarea centrelor de educaţie specială, proiect cu care niciun specialist din centrele speciale din Reşiţa nu a fost de acord. Acest proiect doreşte să îndepărteze implicarea statului în educaţia specială a copiilor cu dizabilităţi, aceasta urmând a fi transferată unor structuri sau ONG-uri, a căror activitate ar trebui sprijinită financiar de stat.

Această vizită la Parlamentul României se doreşte a fi o răsplată pentru rezultatele deosebite pe care elevii şi profesorii de la Centrul de Pictură pe Sticlă le realizează pentru oraşul Moldova Nouă, pentru localităţile de dincolo de Dunăre şi pentru această parte a Banatului multietnic. De asemenea, Ioan Benga a promis că vor fi invitaţi şi alţi tineri de valoare din judeţul Caraş-Severin pentru a vizita sediul Parlamentului.

Adaugă comentariu