Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cei care nu-şi găsesc de lucru pe meleaguri cărăşene nu trebuie să emigreze prin ţări străine pentru un post.

Totuşi, posibilităţile sunt disponibile pentru cei pregătiţi să plece în alt judeţ pentru un loc de muncă, şi asta pentru că, la nivel naţional, la începutul acestei săptămâni, erau înregistrate nu mai puţin de 8.723 de locuri de muncă vacante.

Iar posturile disponibile sunt în cele mai variate meserii. Astfel, pentru şomerii cu diplome universitare există exact 1.200 de posturi, dintre care 254 sunt de analist servicii client, 60 de inspector de specialitate formare, evaluare şi selecţie profesională, 54 de manager proiect, 46 de inginer-mecanic, 40 de programator, 37 de inginer de sistem software, 29 de consilier juridic, 24 de agent servicii clienţi, 21 de agent de vânzări, 18 de manager, iar lista nu se opreşte aici.

Pentru persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrătorii necalificaţi sunt disponibile celelalte 7.523 de locuri de muncă, dintre care 777 sunt de confecţioner-asamblor articole din textile, 487 de muncitor necalificat în industria confecţiilor, 400 de muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, 324 de operator-confecţioner industrial de îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, 223 agent de vânzări, 159 de şofer autocamion/maşină de mare tonaj, 152 de agent de securitate, 151 de vânzător, 142 de confecţioner-prelucrător în industria textilelor, 139 de agent de asigurare etc.

Cele mai multe dintre ele sunt în Bucureşti (1.406), Cluj, Prahova şi Iaşi, în vreme ce în Caraş-Severin sunt disponibile doar opt…

3 Comments

  1. Sfatul acesta sa-l aplicati pentru copii vostri. Ei sa mearga pe 10 milioane la Buzau, Prahova sau in jud Salaj. Rusine pentru aceasta intiativa, i-logica. Pentru jobuyl de consultant au aplicat pe un site de joburi un nr de 227 de persoane…asta ca sa vedeti cata gargara este pe aici pe la CAOn. Rusine !

Adaugă comentariu