Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Era calculatoarelor creşte numărul elevilor celor care „frunzăresc“ pagini de carte la biblioteca bocşeană.

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa a tras linie în urma lui 2014 şi a stabilit că anul trecut, cu doar doi angajaţi, a reuşit să aibă un număr de 3.567 de utilizatori, dintre care 2081 au fost activi. În cadrul acestora, un număr de 137 au fost cititori nou-înscrişi.

Şi bilanţul anului 2014 arată că drumurile şcolii trec pe la bibliotecă. Asta pentru că majoritatea celor care au trecut pragul bibliotecii bocşene sunt tot elevii. „Beneficiarul principal al serviciilor rămâne cel din mediul educaţiei formale, circa 60%, de vârstă tânără, cuprinsă între 14 şi 25 de ani, care preferă lectura de informare şi documentare, în special bibliografie şcolară“, ne informează Gabriela Şerban, managerul edificiului cultural.

Ca şi frecventare a bibliotecii, Bocşa s-a bucurat de un număr de 4.526 de vizite, dintre care 1.931 au fost nu pentru cărţi, ci pentru serviciile furnizate în cadrul Programului Biblionet. „Serviciul Programului Biblionet a adus mai mulţi utilizatori, a sporit numărul evenimentelor cultural-educative. De asemenea, parteneriatul cu Episcopia Caransebeşului, prin biserica ortodoxă din Bocşa Vasiova, şi înfiinţarea Centrului de Tineret Bocşa în spaţiul bibliotecii, a determinat creşterea utilizatorilor activi, a frecvenţei, precum şi a activităţilor cultural-educative şi diversificarea acestora“, a mai spus Gabriela Şerban.

Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa este o instituţie publică de lectură, cultură şi informare, cu caracter enciclopedic, fără personalitate juridică, subordonată Primăriei şi Consiliului Local Bocşa.

Adaugă comentariu