Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sărbătorile oraşului vor îmbrăca armonia muzicii sârbeşti, dar autorităţile s-au gândit să aducă şi favoriţi ai tinerilor.

„În acest an se desfăşoară manifestarea amplă cultural-artistică pe parcursul a trei zile, şi mare parte din acest eveniment este cuprinsă în cadrul unui proiect transfrontalier, împreună cu o comunitate din Serbia, este vorba de oraşul Veliko Gradişte, dar şi cu oraşul Lugoj – achiziţia unei scene de aproape 50.000 de euro, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Totodată, este vorba de susţinerea financiară a unor solişti, cazări şi aşa mai departe. Pe lângă aceste manifestări, în a treia zi, alături de comunitatea sârbă, încheind un parteneriat, vom avea plăcerea să oferim reşiţenilor şi invitaţilor un amplu program susţinut de artişti din România şi din Serbia“.

De altfel, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Reşiţa, a fost aprobat protocolul de colaborare încheiat între municipalitatea de pe Bârzava şi Uniunea Sârbilor din România. În acest context, pe plan local trebuie asigurată o cofinanţare de doar 2% din costurile totale eligibile ale proiectului.

„Printre artiştii români îi avem pe-ai noştri, deja consacraţi, din Banat, mă refer la solişti vocali, instrumentişti. Ca solişti vocali: Petrică Miulescu Irimică, Nicu Novac, Dumitru Teleagă şi alţii, spune primarul Stepanescu. Avem cântăreţi şi din Moldova, şi din Oltenia, din Bihor, din Ardeal, sunt doi solişti de la ansamblul din Sibiu. Dar pe lângă ansamblurile din Veliko Gradişte, din Lugoj, din Reşiţa, care fac parte din acest program amplu cuprins în cadrul proiectului transfrontalier, mai sunt şi alte ansambluri, şi anume Timişul, precum şi de ansamblul din Sibiu, şi cred eu că pot fi create diverse punţi de legătură pentru schimburi culturale, pentru că şi Reşiţa merită să fie cunoscută pe alte meleaguri ale patriei şi nu numai. În ultima zi, în 30 iunie, va veni marea cântăreaţă Dragana Mircovic, proprietara acelui studio DM Sat“.

În 5 iunie, palatul administrativ municipal a fost gazda unor delegaţii din Serbia şi din România, de la nivelul conducerii Uniunii Sârbilor, în acest cadru reprezentanţii reşiţenilor discutând cu partenerii de la sud de Dunăre diferite aspecte legate de derularea parteneriatului.

„În ceea ce priveşte muzica uşoară, sunt mai multe formaţii de la noi din Reşiţa, câteva din Timişoara, şi o interpretă cunoscută în rândul tinerilor, Antonia“, a mai precizat primarul Reşiţei.

În privinţa parteneriatului, Iva Stoicevici, preşedintele organizaţiei locale a Uniunii Sârbilor din România, a precizat: „Suntem bucuroşi că am reuşit să încheiem cu primăria un parteneriat benefic zic eu pentru toţi reşiţenii, pentru că muzica sârbească este deosebit de iubită la noi în Reşiţa. Cum aţi auzit, vine Dragana aici, ne bucurăm enorm. Ca buget, noi încercăm să strângem de la sponsorii adunaţi de Uniunea Sârbilor. Avem alte proiecte pe viitor, de asta am făcut acest parteneriat, şi sperăm să iasă totul bine în continuare“.

Antoniu Mocanu

14 Comments

 1. Am vazut un afis cum ca zilele orasului se vor tine in zona Renk-Mol .De ce se tin acolo ? Si care este locatia din acea zona ?

 2. Bravo!!!! deci sarboaica a venit sa faca si ea un ban cinstit.(a venit cu un scop) Uite unde se duc BANII RESITENILOR PE CANTARI , IN REST AU DE TOATE ……ORASUL ARATA SUPERB, CURAT, NU MAI TREBE NIMIC FACUT. HALAL TARA DE RAHAT.

 3. mihai stepanescu candideaza de unul singur la titlul „Cel mai slab primar de dupa revolutie al Resitei“. Se impauneaza acest diversionist macabru cu titluri de mare vataf la PSD. Mocioalca, vezi ca resitenii nu mai voteaza PSD cu paduchele asta care ti s-a urcat in frunte. Stii si tu, la fel ca mine, ca Ponta, Dragnea & bad boys nu-l baga in seama. Dupa mine a fost cea mai mare greseala ca l-ati luat in barca voastra, nu mai pupa PSD primar dupa aventura asta dureroasa la buget numita stepanescu. Chiar asa, Nelutule, nu mai are PSD-ul oameni capabili, decat pe unul care a taiat paduri dupa bunul sau plac si mai ales interes? Dosarele vorbeste…

 4. ce oribili sunteti !!! si sigur nu sunteti banateni .. indiferent cine ar canta tot nemultumiti a-ti fi fost !!! sa va fie rusine pt ca ar trebui sa ne bucuram de aceste zile !!! sa traiasca banatenii !!!

  • daaaaaa!!! antonia!!! cred ca e prima data cand o sa merg la serbarile resitei 🙂

 5. Asteptam cu nerabdare prezenta marii cantarete, Dragana Mirkovici, care sa ne incante cu muzica pop-folk din Serbia. Multumim pe aceasta cale conducerii orasului, in special domnului primar, un mare iubitor de muzica populara.

  • Ti-a dat textul stepanescu cand stateai la el:
   a) intre genunchi
   b) pe genunchi
   c) pe spate cu genunchii ridicati,
   sau stii sa scrii singura, de capul tau ala hai – hui? Si zii zau cu limba scoasa, canta pop si folk fata din Serbia ? Tu ce ai vrea mai mult la folk sau la pop(ou)?

 6. Daca aduce muzica buna nu ii bine, daca NU aduce il injurati, tara lui papura voda, daca ninge primarul trebuie sa va curete zapada din fata, daca sunt inundatii el trebuie sa va scoata apa din case, din cate citesc exista un proiect pentru acea scena de 50.000 de mii de euro dar ce sa faci la altii cam greu cu cuvantul ”proiect” nu prea stiu ce semnifica, asteptam zilele orasului si sper sa ne bucuram de un eveniment cat mai frumos.

 7. nu stiu daca acei „bine intentionati” care nu stiu decat sa critice au idee de modul in care se organizeaza zilele Resitei sau de modalitatile de plata. Exista la fel cum a existat intotdeauna transparenta, insa se pare ca unii cauta scandalurile mai ceva ca reducerile din magazine. Zilele orasului sunt pentru resiteni si nu numai, e un festival care aduce bucurie si mai ales in acest an in care exista si finantare nerambursabila. Probabil daca ati avea o activitate nu ati mai tot comenta fara rost.

 8. nu stiu daca acei „bine intentionati” care nu stiu decat sa critice au idee de modul in care se organizeaza zilele Resitei sau de modalitatile de plata. Exista la fel cum a existat intotdeauna transparenta, insa se pare ca unii cauta scandalurile mai ceva ca reducerile din magazine. Zilele orasului sunt pentru resiteni si nu numai, e un festival care aduce bucurie si mai ales in acest an in care exista si finantare nerambursabila. Probabil daca ati avea o activitate nu ati mai tot comenta fara rost.

Adaugă comentariu