Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cetăţenii, sindicatele, autorităţile şi administratorul speră la un consens care să-i mulţumească.

Deşi subiectul a fost dezbătut oficial şi în şedinţa Comisiei de Dialog Social, pentru anumite parcări din municipiul de pe Bârzava încă se mai dau bătălii aprige. Legat de două dintre acestea, aflate în zona unor unităţi sanitare, preşedintele filialei Caraş-Severin a Blocului Naţional Sindical, Nicolae Drăgan, susţine că a găsit şi soluţii. „Am încercat să rezolv problema parcărilor din faţa Spitalului Judeţean şi a Policlinicii noi din Reşiţa. Acum, am purtat discuţii cu cetăţenii şi pot informa Consiliul Local despre faptul că pot analiza următoarea situaţie, fără «influenţe». Există posibilitatea unui «troc» al celor două parcări amintite cu altele două, spre exemplu cea de la blocul IPJ – cum îl cunoaşte lumea – şi cea din zona Finanţelor. Se pare, totuşi, că sunt anumite interese care se opun unor demersuri logice şi normale“, a explicat sindicalistul.

Acesta consideră că soluţiile oferite ar fi agreate de cel puţin o parte a semnatarilor contractului, iar pacienţii şi aparţinătorii acestora care parchează în mod justificat în zonele respective ar fi scutiţi de o cheltuială suplimentară. „Oamenii sunt hingheriţi când parchează la policlinică pentru a fi consultaţi de diabet, spre exemplu. Contractul e atât de subţire, încât firma care administrează parcările cu plată nu trebuie să facă nimic decât să ia bani, fără să investească“, a amintit Drăgan în cea mai recentă şedinţă a Comisiei de Dialog Social.

2 Comments

  1. Si?
    Sterpelescu o duce bine.
    In vila proprie din Timisoara (pardon Puscaria).
    Rade si cu curul (largit) de resiteni.

  2. Pai parcarea de la Finanțe e deja a celor de la Bau-Bau ! Deci ce sa schimbe? Dom’ Dragam mai mergi si pe jos, asa vei cunoaște „frumsețile” dragului nostru municipiu !
    Reșițenii pot boicota singuri parcările Bau-Bau…și unde profit nu e, faliment e!

Adaugă comentariu