Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă iniţial Agenţia de şomaj spera să atragă mai multe locuri de muncă, bursa nu oferă încă mare lucru.Cel mai important eveniment ocupaţional al anului se apropie cu paşi repezi, doar două săptămâni despărţindu-ne de ziua derulării acestuia. Şi totuşi, Bursa generală a locurilor de muncă nu oferă mare lucru, spre deosebire de vremurile bune din trecut, când posturile vacante puse la bătaie de agenţii economici cărăşeni curgeau cu sutele.

Apatia economică generală a judeţului face ca târgul general să se poată ţine doar la Reşiţa, urmând să fie organizat în data de 27 aprilie, sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor. Şi asta pentru că, „în urma contactării agenţilor economici din judeţ, cinci dintre aceştia au confirmat până acum participarea la bursă, oferind un număr de 29 de locuri de muncă, în meseriile: lăcătuş-mecanic, sudor, confecţioner îmbrăcăminte, ospătar, barman, vânzător, strungar, instalator apă-canal, lucrător gestionar, gestionar depozit, operator calculator şi inginer topograf“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Această măsură activă de combatere a şomajului care va fi mereu în atenţia Agenţiei este destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, a precizat consilierul superior Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin. Prin organizarea acestei burse, AJOFM Caraş-Severin urmăreşte atât realizarea unei întâlniri directe, într-un cadru organizat, a agenţilor economici cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi satisfacerea rapidă a cererii şi ofertei de forţă de muncă, şi creşterea şanselor de ocupare a şomerilor“.

Agenţii economici care doresc să participe la bursă şi să ofere o şansă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul AJOFM din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 (tel. 0255/212380) sau la sediile punctelor de lucru din judeţ. Participarea agenţilor economici la bursă este gratuită.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu