Caraş-Severin, Romania
REŞIŢA – Unul din cei mai importanți gazetari și scriitori ai Caraș-Severinului post-decembrist, Mircea Cavadia, s-a stins din viață miercuri, la Reșița.

Prozator, dramaturg și ziarist care a șlefuit numeroase generații de condeie ale presei cărășene, membru al Uniunii Scriitorilor și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Mircea Cavadia a considerat de-a lungul carierei sale că „soarta ziaristului este să fie mereu în conflict cu cei din jur”.

Pentru o bună perioadă, a fost și redactor-șef al cotidianului Timpul, Jurnal de Caraș-Severin de astăzi, fiind considerat de mii de cititori un ziarist acid și incomod, dar un condei apreciat.
A plecat, așadar, în Cer scriitorul şi jurnalistul „care s-a născut, a trăit şi a scris pe malul stâng al Dunării albastre”.Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2 Comments

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Cavadia a murit…”Lasă-mă. bre cu d-astea” ar zice cu umor cel mai mare scriitor cu haz şi har, glumeţ, ironic, caricaturist prin vocaţie, pe care l-am cunoscuz vreodată. O să-ţi recitesc „pastilele măiastre” fiindcă orice lucru învechit este nou pentru cel care ştie să aprecieze…Odihneşte-te în pace Maestre!

  2. Despre morti, numai de bineee!Despre securisti, oportunisti,etc. la parastasul de un an!

Adaugă comentariu