Caraş-Severin, Romania

BUCHIN – Accident mortal în această dimineață pe DN 6, între Buchin și Slatina Timiș! Două TIR-uri au intrat în coliziune, ambii șoferi decedând!

Potrivit DRDP Timișoara, „traficul pe DN 6, între Slatina Timiș și Buchin, este BLOCAT momentan, în urma unui accident în care au fost implicate trei autotrenuri. Șoferii celor două vehicule au decedat. Unul dintre TIR-uri a luat foc. Circulația autovehiculelor este permisă pe un drum agricol lateral”.

De la Poliție și ISU am aflat că accidentul s-a produs pe DN6 (E70), la kilometrul 437+900 de metri, undeva în afara comunei Slatina Timiș, în dreptul localității Ilova, în jurul orei 8.19. În urma impactului unul dintre TIR-uri a luat foc – fiind cuprinse atât capul tractor, cât și remorca –, dar deocamdată nu se cunoaște încărcătura transportată de autovehiculele implicate în eveniment, circulația fiind inițial blocată, apoi reluată pe un fir alternativ.

Potrivit IPJ CS, unul dintre vehicule este înmatriculat în Bulgaria. Șoferul unuia dintre cele trei TIR-uri a scăpat ca prin urechile acului, fiindu-i avariată doar remorca. „La fața locului intervin de urgență cinci echipaje ale Detașamentului de Pompieri Caransebeș, din care unul SMURD, două de stingere, unul de descarcare, unul de primă intervenție și comandă, un echipaj SAJ și Poliția“, ne informează ISU „Semenic“.

UPDATE: Potrivit IPJ CS, mecanismul producerii accidentului ar fi următorul: un TIR înmatriculat în Bulgaria a intrat pe contrasens, a acroşat două autovehicule de transport mărfuri înmatriculate în România, apoi s-a izbit frontal de un TIR înmatriculat în Estonia. Au decedat conducătorul auto bulgar și cel estonian.

UPDATE 2: Unul dintre TIR-uri transporta vopsea pe bază de apă şi hârtie, ce par a fi materiale pentru uz tipografic, iar cel de-al doilea – materiale textile.

6 Comments

  1. Aici trebuia sa fie autostrada A6! autostrada finantata de UE si scoasa din masterplan, retrogradata la drum expres, si cu termen de finalizare prin 2040, de catre ministrii psd D.Sova si I.Rus! Pe autostrada nu s-ar fi lovit frontal si nu ar fi murit multi oameni! Acest drum din Banat este unul din cele mai perriculoase din Europa, intre Caransebes si Orsova sunt foarte multe accidente mortale, fiind un drum cu trafic mare de marfa (tiruri)!
    romanii trebuie sa inteleaga ca infrastructura este vitala, coruptia si interesele meschine ale politicienilor sunt extrem de nocive, investitiile in infrastructura, educatie si spitale sunt mult, mult, mult mai importante decat 100 de lei la pensie sau salariu, care oricum va fi papat de inflatie! Si drept urmare trebuie votat in consecinta cu aceste prioritati!

  2. Dezinteres criminal ! În paralel cu această sosea periculoasă există o cale ferată pe care bate vântul.De ce nu se imbarca pe vagoane RO-LA toți mastodontii ăștia periculoși? Mi se pare normal ca macar o parte din transportul greu să fie transferat pe calea ferată până vom avea autostrăzi (poate urmașii urmașilor noștri le vor mai prinde si pe acelea.Gunoaie de politicieni și funcționari jegosi!

    • Nu e rentabil cu trenul. De ce nu e rentabil? Parerea mea e ca datorita cocktailului de coruptie si incompetenta ce abunda in Romania.

Adaugă comentariu