Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În amfiteatrul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiu s-a organizat, la sfârşitul săptămânii, un simpozion – concurs pe teme sportive. Demarat în urmă cu două luni, proiectul a cuprins două secţiuni: „Sportul în viaţa mea“, dedicat elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, şi „Sportul – profesie, succes sau mod de viaţă“, adresat dascălilor.

Dacă imaginea elevilor despre sport a fost expusă prin desene, eseuri, reportaje jurnalistice şi interviuri luate unor sportivi de performanţă, dascălii şi antrenorii de la cluburile şcolare au fost invitaţi să-şi susţină lucrările de specialitate şi comunicările ştiinţifice.

Acţiunea a debutat cu prezentarea celor mai reuşite eseuri şi materiale jurnalistice înscrise în concurs, continuând cu premierea elevilor care au realizat cele mai bune lucrări. Organizatorii au amenajat cu această ocazie şi o expoziţie cu fotografiile şi desenele înscrise în concurs. În cea de-a doua parte a simpozionului, cadrele didactice prezente şi-au susţinut lucrările de specialitate, care se vor regăsi în publicaţia simpozionului.

Simpozionul a ajuns în acest an la a IV-a ediţie şi se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Direcţia pentru Tineret şi Sport şi Academia Olimpică Română – filiala Caraş-Severin.

Adaugă comentariu