Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale urmează să lanseze, începând cu mijlocul lunii iunie, o sesiune de depunere de proiecte pentru Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole“, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, ce se adresează fermelor de familie.

Măsura luată de minister dă o şansă micilor ferme de familie să crească şi să producă mai mult pentru piaţă, asigurând astfel un venit din ce în ce mai mare celor care trăiesc din agricultură. Dimensiunea economică a fermei de familie poate fi cuprinsă între 2 – 50 UDE (Unitatea de Dimensiune Economică, ce exprimă dimensiunea unei exploataţii agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploataţiei).

În cadrul sesiunii, pentru care sunt alocate 50 milioane euro, vor fi finanţate aproximativ 1.000 de ferme de familie, cu o valoare maximă eligibilă a proiectului de 125.000 euro, din care până la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin PNDR.

Pot depune proiecte persoane fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul Măsurii 121.

Adaugă comentariu