Caraş-Severin, Romania

GĂRÂNA – Cel puţin asta susţine proprietarul domeniului schiabil, Daniel Cizmaş. Pe timpul verii, Gărâna este una dintre destinaţiile preferate ale reşiţenilor. Graţie unui proiect aflat în derulare, zona va deveni interesantă pentru turişti şi iarna, deoarece aici urmează să se amenajeze două pârtii pentru schiori şi una pentru iubitorii de snowboard.

Comuna Brebu Nou, cea de care aparţine localitatea Gărâna, vine cu terenul, iar întreprinzătorul Daniel Cizmaş, care administrează şi pârtia Crucea de Brazi de pe muntele Semenic, cu banii.

Întreaga investiţie, care ajunge la suma de 100.000 de euro, urmează să fie inaugurată în mai puţin de două luni, după cum susţine Daniel Cizmaş: „În momentul de faţă proiectul este realizat în proporţie de 95%. Urcarea se va face cu schiliftul, ce va deservi toate cele trei pârtii. Lungimea lor este de 500, 600, respectiv 650 de metri, iar dificultatea lor este medie. Pe toate cele trei pârtii vom avea tunuri de zăpadă, astfel că se va putea schia pe toată perioada iernii. Nu mai avem mult de lucru. Până pe 1 decembrie, când am hotărât să facem inaugurarea, totul va fi gata!”.

Investiţia este salutată şi de primarul comunei Brebu Nou, Gabriel Bordea, care speră ca, odată finalizată, investiţia să aducă în zonă cât mai mulţi turişti. În momentul de faţă, la Gărâna sunt disponibile aproximativ 400 de locuri de cazare. Afluxul de turişti este vara, în perioada Festivalului de Jazz.

Roxana Bălan Nafiru