Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nu vă bucuraţi prea tare în cazul în care primiţi sms-uri de felicitare ce vă anunţă că aţi fi câştigat bani şi produse electronice.

Astfel de mesaje circulă de mai mult timp în toată țara, iar printre naivi s-au numărat și cărășeni, amețiți de mirajul câștigării unui laptop și a sumei de 10.000 de euro.

Chiar acum câteva zile, un vârstnic din Caransebeș a primit un SMS pe telefonul mobil prin care era anunțat că a fost desemnat prin tragere la sorţi câştigătorul unor astfel de premii de către un lanţ de magazine cu produse electronice şi electrocasnice. În schimbul intrării în posesia premiului, trebuia doar să achite, prin transfer bancar, suma de 500 de lei, ceea ce naivul gugulan a și făcut. Ulterior și-a dat seama că ceva era în neregulă, însă era prea târziu, așa că nu i-a mai ramas decât să se adreseze polițiștilor.

Aceștia se confuntă în continuare cu sesizări de la păcăliţi, chiar dacă în ultimii ani s-a atras atenţia, în nenumărate rînduri, asupra acestor metode de înşelare. Potrivit polițiștilor, majoritatea infracţiunilor de înşelăciune săvârşite prin modul de operare telefonie mobilă sunt puse în practică de persoane private de libertate, aflate în diferite penitenciare din ţară.

Nina Curiţa

2 Comments

  1. Tare de tot ! Insa de unde stie detinutul ca nr. de telefon la care a sunat apartine unui locuitor al comunei Z ? Banii incasati ar trebui sa-i „curete” repede din cont dar cum el este la puscarie, cine-i „curata”. Eu sugerez Politiei, Procuraturii sa se apuce de treaba sau sa-si dea demisia ca si asa este „inflatie” de ei !

  2. Trist e şi faptul că în ziua de azi mai sunt ataţia naivi care să creadă asemenea poveşti cu produse caştigate la concursuri unde nici măcar nu s-au înscris ca să participe…

Adaugă comentariu