Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Timp de cinci zile, scriitorul Adrian Georgescu a părăsit capitala pentru a întreprinde un tur de promovare a cărţilor sale în Caraş-Severin. „Piesa“ de bază a fost cea de-a patra ediţie a volumului „Chilii“, ilustrat de Mircia Dumitrescu, alb-negru, cu gravuri din ciclul „Apocalipsa“.

În Predoslovia cărţii, Ieromonahul Hrisostom Iorgulescu precizează că „lucrarea de faţă se descoperă a fi o cutremurătoare meditaţie despre lume şi Dumnezeu, izvorâtă din adâncă simţire şi însufleţită de duhul smeritei rugăciuni. (…) Prin «Chilii», autorul se adresează tuturor celor care, în încercările vieţii, sunt luptaţi ori biruţi de duhul amarelor deznădejdi“.

După cum ne-a obişnuit, scriitorul Adrian Georgescu a dăruit cărţi şi autografe celor pasionaţi de lectură la toate întâlnirile cu cititorii, gest rar întâlnit. Startul turului de promovare a cărţii a fost dat miercuri, 11 iunie 2014, ora 18.00, la Librăria „Semn de carte“ din Reşiţa.

Joi, 12 iunie 2014, ora 13.00, la Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ din Bocşa, Adrian Georgescu şi-a prezentat cartea membrilor Centrului de Tineret Bocşa şi nu numai. Deşi publicul n-a fost foarte numeros, cei prezenţi au dat dovadă de interes, iar expunerile „echipei“ dlui. Georgescu au fost interesante şi atractive. Despre cartea „Chilii“, dar şi despre celelalte cărţi ale scriitorului Adrian Georgescu au vorbit: pr. prof.dr. Ionel Petrică, prof. Felicia Voinea, dr. Octavian Apahideanu şi pr. Doru Melinescu. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Tineret Bocşa Vasiova în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească „Tata Oancea“ Bocşa.

Tot joi, 12 iunie, începând cu ora 18.00, Adrian Georgescu a fost invitatul preşedintelui UAP Ion Bobeică la „Agora“ din Reşiţa.

Vineri, 13 iunie 2014, ora 15.00, la Centrul de afaceri din Anina a avut loc prezentarea cărţii „Chilii“ şi a scriitorului Adrian Georgescu aflat pentru prima dată în acest spaţiu bănăţean. Evenimentul a fost moderat de Mihai Chiper, directorul Casei de cultură din Anina şi Gabriela Şerban, directorul Bibliotecii „Tata Oancea“ din Bocşa, iar despre carte şi autor au vorbit dr. Octavian Apahideanu şi prof. Felicia Voinea. Excepţională a fost intervenţia pr. Alin Muntean.

Turul de promovare s-a încheiat duminică, 15 iunie 2014, când, de la ora 17.00, la Mănăstirea „Sf. Ilie de la Izvor“ din Vasiova, scriitorul Adrian Georgescu s-a reîntâlnit cu credincioşii de aici. Spun că s-a reîntâlnit, pentru că în toamna anului trecut a fost prima prezentare a lui Adrian Georgescu în cadrul mănăstirii vasiovene.

Evenimentul a început şi s-a finalizat cu un recital susţinut de profesorii Liceului de Arte „Sabin Păuţa“ din Reşiţa: Cristian Roşoagă – pian şi Eduard Gentile Ailenei – contrabas, momente de înălţare şi emoţie. Tot un moment de excepţie şi intensă trăire a fost cel susţinut de poeta Liubiţa Raichici, directorul Direcţiei pentru Cultură Caraş-Severin, care a recitat din creaţie proprie dedicând scriitorului Adrian Georgescu un poem. Cuvinte alese au fost rostite de dr. Octavian Apahideanu, de prof. Ion Bobeică, de pr. Doru Melinescu, de Gabriela Şerban şi de pr. prof. dr. Ionel Petrică, gazda şi moderatorul evenimentului. Şi de această dată scriitorul Adrian Georgescu a fost la înalţime, cucerind publicul prin generozitate, modestie, simplitate, bun simţ. Îmbinând credinţa cu talentul, Adrian Georgescu a oferit, de fiecare dată, o lecţie de curaj a unui model mărturisitor al credinţei într-o lume marcată de non-valoare, într-o lume a globalizării şi a „formei fără fond”.

Gabriela Şerban

Adaugă comentariu