Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – După ce Ioan Benga declara că va cere ca în judeţ să rămână un singur oraş, Caransebeşul a reacţionat.

Săptămâna trecută, deputatul PSD Ioan Benga, în plină şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, declara că „Nimeni nu trebuie să uite că ora exactă se dă de la Reşiţa. Iar în contextul regionalizării, voi propune ca oraşe să rămână doar cele care au peste 50.000 de locuitori! Restul să rămână comune!”.

Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş şi preşedinte al PNL Caraş-Severin, ne-a trimis la redacţie poziţia sa vizavi de declaraţiile deputatului PSD:

„Trăim într-o ţară democrată, prin urmare opiniile oamenilor trebuie respectate, dar nu şi cele halucinante, iar aberaţia domnului Benga sperăm să fie pur personală. Oricum, ea nu are legătură cu USL, cu programul de guvernare şi cu nicio discuţie, propunere, negociere sau analiză făcută de PSD, în interiorul echipei comune USL cu privire la descentralizare, echipă din care eu fac parte. Presupunem că nu s-a consultat cu colegii de partid ai domniei sale, nici cu aleşii locali PSD din cele şapte oraşe pe care viziunea sa didactico-politică le vrea transformate în comune. Dacă dânsul ştie că ora exactă se dă de la Reşiţa, atunci ar fi normal să fi auzit de băile romane de la Băile Herculane, de tradiţia siderurgică de la Oţelu Roşu, de constructorii de maşini de la Bocşa, de actul de cultură de la Oraviţa, de mineritul de la Anina, de portul de la Moldova Nouă. La fel cum sperăm să fi auzit de municipiul roman de la Caransebeş, de cea mai veche episcopie ortodoxă de aici, ca să nu mai vorbim de şcoala pedagogică veche de 530 de ani din Caransebeş. Solicităm deputatului Ioan Benga să-şi ceară scuze faţă de cetăţenii din Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă, Bocşa, Anina, Oţelu Roşu şi Băile Herculane, să îşi retragă această declaraţie ruptă de realitate care nu are nicio legatură cu USL şi să îi asigure că nu a avut nicio intenţie de a-i pune pe drumuri sau de a le crește cheltuielile generate de transformarea unor oraşe în comune. Dacă va mai face asemenea declarații nu vom ezita să-i cerem public chiar demisia de onoare din calitatea de deputat al judeţului Caraş-Severin din partea USL, iar PNL Caraş-Severin se va delimita de parlamentarul Benga şi va regreta că a susţinut la alegerile din decembrie 2012 un candidat care are asemenea intenţii personale incompatibile cu politicile şi viziunea USL referitoare la descentralizare şi reforma în administraţia publică din România”.

12 Comments

 1. gugulan si atat Reply

  Fii rau Marcele, musca din ei! Astia vor sa puna capitala viitoarei regiuni Vest la Timisoara, nu in faimosul municipiu roman asa cum ar trebui!

  • Sunt Resitean, dar la Benga asta, nu prea e el langa GURA cand vorbeste…il scuzati va rog, e si el mic!!!

    • si destept ca nu va raspunde cand il criticati. Eu il cunosc personal si va spun ca el chiar va citeste comentarile ca e site-ul lui preferat. El intra zilnic pe site-ul asta. Cu toate cal cunosc nici macar nu lam votat la alegeri

     • Bogdan Ilies

      Mai tu seby cu „Y”, nu cumva ai terminat tu la Eliade,iar dupa te-a luat Benga sub aripa lui protectoare, iar acuma incerci sa iti aperi stapanul care te-a facut sa ai carnetul rosu? Membru de partid esti? PSD?

      Stimabilul Benga, care este un om de rahat, un om care merita spanzurat, el si cu frate-su, proful ala handicapat de chimie, ei, mai marii frati Benga.
      Benga, daca ar fi asa de destept cum sustii tu ca asta, chiar ar trebui sa raspunde la criticile tuturor, sa ii vedem si punctul lui de vedere si sa si raspunda la intrebarile celor care l-au ales.

      Si inca o chestie seby cu y, ai facut gramatica cu Benga? „ca-l”, „l-am”.
      Esti cumva student la Sorbonica?

   • dani, invata mai intai sa legi cuvintele cu intales dupa care poti sa incepi sa iti transpui gandurile si sa comentezi,, in cazul in care gandesti ;))

    • Stai linistit domn Virgil, poti dormi noaptea linistit, gandesc destul pentru mine si mai putin pentru unu ca tine oki?

 2. Tovarase Benga eu nu accept scuzele Dvs. D-ta nu te mai poti schimba la varsta aceasta. Sunt ferm convins ca mai exista foi cu palimsest undeva intr-un sertar din fier sau „ceva” pe celuloid…si ca maine poate poimaine poate sapatamana viitoare le va cunoaste toata lumea de la catel la…purcel.

 3. Nu-l baga-ti in seama!”baiatul”are ceva probleme la mansarda….acusica va trece de la pensie la alocatie,ca mintea e cam pe acolo…

 4. lasa ca mai putin si vin alegerile si iar o sa alerge vela cu limba de un cot dupa voturile prapaditilor de la resita. sunt sigur ca partidul o sa-i fie recunoscator ca le aduce doar voturile de la caransebes ca dupa ultimele iesiri s-a cam lins pe bot de resita. 🙂

 5. Maria Baltean Reply

  Acest Benga e un linge blide, un incult si un mincinos! Cine la votat sper sa nu mai greseasca si a 2 a oara”!

 6. D-na Maria Baltean vorbeste de incultura, care scrie „cine la votat”!!!!! Nu prea balteste gramatica la dvs. in mansarda!!!1

Adaugă comentariu