Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Mihai Stepanescu a dezvăluit, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, intenţiile conducerii Liceului de Artă Sabin Păuţa din Reşiţa de a schimba numele instituţiei pe care o păstoreşte.

De fapt, fără a cunoaşte detaliile, mai toate unităţile de învăţământ care au vrut să se promoveze prin proiecte şi parteneriate europene şi-au schimbat numele, în căutarea unui… renume. Multe au devenit colegii, unele s-au făcut bănăţeme, altele naţionale. La liceul de artă, însă, lucrurile stau cam invers.

Astfel, potrivit lui Mihai Stepanescu, noul nume va fi Liceul Naţional de Arte Reşiţa, dorindu-se excluderea numelui „celui mai mare compozitor român în viaţă, care se bucură de faimă peste hotare, care a făcut parte şi din clubul Rotary Reşiţa (…) Nu cred că trebuie luate decizii pripite. Nu este un tratament corect în faţa acestei valori şi a României. Voi face orice-mi stă în putinţă pentru a împiedica, pentru a preveni o astfel de acţiune“, după cum a precizat primarul reșițean.

Sabin Păuța s-a născut pe 8 februarie 1943, în satul Câlnic. A urmat cursurile Liceului de Matematică din Reșița, însă, în paralel, a  studiat și muzica la Liceul de Muzică din municipiu, cea care, din 2003, avea să-i poarte numele.

Adaugă comentariu