Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Valea Almăjului, mai exact în comunele mari gen Bozovici, Dalboşeţ, Şopotu Nou, Iablaniţa, almăjenii au votat cu Dăncilă. Chiar şi la Lăpuşnicu Mare, acolo unde este primar liberal, oamenii au votat cu PSD!

În comunele amintite mai sus şi satele aparţinătoare, social-democraţii au câştigat. La Iablaniţa, din cele 864 de voturi valabil exprimate, 405 au fost pentru Dăncilă. La Şopotu Nou, din cele 414 voturi, 238 au mers spre PSD. La Bozovici, din cei 1171 de alegători, 606 au votat cu social-democraţii, iar la Dalboşeţ, din cei 613 votanţi, 214 au votat PSD. La Lăpuşnicu Mare, acolo unde în ultima vreme a tot câştigat PNL, de data asta 307 din cei 689 de alegători au votat cu PSD.

Declaraţiile oamenilor au fost dintre cele mai diverse. Au votat PSD din diverse motive, de la faptul că au pensii mai mari, până la simplul fapt că şi primarul este social-democrat. Ne-a reţinut însă atenţia o familie din Lăpuşnicu Mare, ai cărei membri au votat cu PSD pentru că „Hurduzeu a făcut drumurile în Almăj. L-am şi văzut când a fost aici să inspecteze lucrările. De aia am votat, pentru că a făcut ceva. Nu tot, mai are, dar a făcut“.