Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sâmbătă, 27 iulie, românii sunt invitaţi să facă un gest de blândeţe, inspirat de amintirea unei persoane dragi. Scopul acţiunii, iniţiate de Asociația „Există viață după doliu”, este acela ca, la finele săptămânii, cât mai mulți români să-și ia inima-n dinți și să facă un dar cuiva, la întâmplare, poate chiar anonim.

Cadourile sunt simbolice, cum ar fi un CD cu muzică, un zmeu sau un balon, un evantai sau poate chiar un bilet la un spectacol. Unii se vor mira, alții vor fi reticenți, dar cei mai mulți oameni vor zâmbi și vor primi darul cu drag, cred organizatorii. Primitorii vor ști că gestul este necondiționat, pentru că vor găsi lângă şi un cartonaș cu numele persoanei care nu mai este astăzi printre noi, dar care l-a inspirat pe cel care a oferit cadoul.

Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” se alătura şi ea acestei acţiuni, şi, potrivit managerului instituţiei, Clara Maria Constantin, pe tot parcursul săptămânii, reșițenii pot găsi cartonașele ce vor însoţi darul oferit în toate secțiile și filialele bibliotecii.

Adaugă comentariu