Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sportivi din toate colțurile României s-au reunit la Reșița, pentru a contribui la un spectacol de mare ținută.

Ediția a IV-a a Cupei Mystic la dans sportiv a confirmat încă o dată că această disciplină sportivă ocupă, la Reșița, un loc aparte, primordial.

Dovadă a fost participarea numeroasă și valoroasă a celor care îndrăgesc această disciplină, caracterizați de o pasiune de invidiat, având în vedere complexitatea practicării unui asemenea sport de grație și eleganță. De la pregătirea propriu-zisă, până la tot ceea ce înseamnă prezența scenică. Iar la final, din reacția pozitivă a oaspeților, am sesizat că s-au simțit foarte bine la Reșița, că nu au regretat că au bătut sute de km pentru a veni în capitala Banatului, având numai cuvinte de apreciere referitoare la calitatea de gazdă a organizatorilor, la ambientul oferit de Sala Polivalentă, la implicarea autorităților județene și locale, și mai ales a sponsorilor.

Și nu au exagerat cu nimic, fiindcă reprezentanții C.S. Mystic Reșița, ai Federației Române de Dans Sportiv, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, ai Casei de Cultură a Studenților Reșița, cu sprijinul consistent al Consiliului Județean Caraș-Severin și al Primăriei Municipiului Reșița, au reușit, cu prețul unor eforturi deosebite, să asigure un cadrul perfect pentru o asemenea competiție. Reamintim, pe parcursul a două zile au intrat în ringul de dans 403 perechi, alcătuite din sportivi începând cu vârste între 4 și 35 de ani, care s-au întrecut în 29 de probe!

În loc de concluzie, considerăm că cei care au trudit, zile și nopți, pentru organizarea competiției, merită toate felicitările!

Adrian Roman