Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă ne mai ocolesc ploile, culturile de porumb vor fi compromise, iar oamenii nu vor mai avea la toamnă ce băga în hambare. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii Direcţiei Agricole Caraş-Severin.

„Culturile înfiinţate în epoca optimă se prezintă mai bine decât cele cultivate mai târziu, care suferă acum mai mult din cauza secetei instalate în judeţ în ultimele săptămâni. Cele mai afectate culturi de porumb se află în zona Clisurii Dunării, însă, dacă temperaturile se menţin la fel de ridicate ca şi până acum, şi nu va ploua în următoarele zile, producţia de porumb din acest an va fi serios afectată, şi asta pentru că planta se află în plin proces de umplere a bobului. Ceva mai bine arată culturile unde agricultorii au intervenit cu îngrăşământ”, ne-a explicat Lucian Miu, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene Agricole. Anul acesta, în Caraş-Severin, a fost însămânţată cu porumb o suprafaţă de 32.255 hectare.

Având în vedere condiţiile climatologice din ultima perioadă, specialiştii agronomi estimează că producţia medie la hectar nu va depăşi, anul acesta, 3.000 – 4.000 de kilograme.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu