Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toate aceste evenimente au avut loc joi, 28 noiembrie, pe strada Progresului din municipiu. Din fericire, totul nu a fost altceva decât un simplu exerciţiu.

Conform scenariului, totul a pornit de la un cutremur produs în zona Timiş – Caraş-Severin, cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, la o adâncime de 15 km, cu epicentrul în localitatea Banloc. Seismul a durat 22 de secunde, fiind fost urmat de două replici, de 5,7 respectiv 5,5 grade. Cutremurul a provocat avarii la reţelele de electricitate, gaz şi apă, fiind afectate numeroase imobile, printre care şi Şcoala nr.7 din Reşiţa (structura de rezistenţă a imobilului a fost avariată, prăbuşindu-se mai multe elemente de construcţie). La etajul II al şcolii a izbucnit şi un incendiu, ca urmare a unui scurtcircuit la instalaţia electrică, cinci elevi fiind răniţi.

Au mai fost afectate şi câteva blocuri de locuinţe, mai ales cel cu nr. 1 de pe Aleea Tineretului, unde s-au prăbuşit câţiva pereţi, ce au rănit trei locatari, două persoane au rămas blocate la etajul 4, iar alte trei la etajul 7 în urma avarierii scării de acces.

Situaţia s-a complicat după ce, în urma nerespectării rutei de transport, din cauza neatenţiei şi aglomeraţiei din trafic, şoferul unei autoutilitare încărcată cu tuburi de oxigen a provoacat un accident rutier, intrând în coliziune cu două autoturisme. În urma impactului, şoferul autoutilitarei a fost grav rănit, iar conducătorii celor două autoturisme au rămas blocaţi între resturile maşinilor.

Echipele de căutare–salvare care cercetau zona de lângă blocul nr. 1 de pe Aleea Tineretului au observat sub dărâmături o persoană rămasă imobilizată. La faţa locului este chemat să intervină un buldoexcavator al Primăriei Reşiţa, care, după îndepărtarea dărâmăturilor şi a stratului de pământ, a găsit un proiectil exploziv, ce a fost asanat de către specialişti.

Acesta a fost scenariul exerciţiului desfăşurat joi, 28 noiembrie, la Reşiţa, pentru antrenarea structurilor din cadrul sistemului judeţean cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

9 Comments

 1. trebuia sa simuleze daramarea unui perete la un bloc pe vladeasa sau gugu…………..

 2. Imi doresc: Pompieri, Jandarmi si Politisti atletici, destepti si plini de energie asa cum imi doresc si Medici competenti care nu accepta spaga! Ce primim? Pompieri, Jandarmi, Politisti si Medici in mare parte bagati in sistem cu „stim noi” , grasi, batrani si incompetenti! Sunt asa de mandru ca-s din Caras-Severin/Roman!

  • Da, nici tie si nici celor 10 votanti nu va plac batranii. Nu trebuie sa mai dai verdictul, l-au dat autoritatile sistemului inca din anul pre-aderarii la UE, respectiv 2006: ” este absolut necesar promovarea tinerilor chiar cu mai mica experienta in locul persoanelor cu varste trecute de 45 de ani. Este o cerinta a UE”……

 3. Pe cand vom avea o simulare cu ce se va intampla cand se vor plati pensiile cu intarziere de 3 luni, 6 luni, asa cum se anunta ca va fi in Grecia, Italia, Portugalia. Acordul cu FMI este o piatra de moara impotriva asocierii Romaniei cu China, im potriva cursului istoriei, a dezvoltarii si progresului. „Iepoca” basista este esuata ca si amiralul fara flota !

 4. dupa ce au facut simularea au fost si au baut sau distrat sau chefuit si in calnic a luoat foc o casa la 3 jumate noaptea si ei au ajuns la 4 15 min bv lor

  • Cum poti sa spui astfel de tâmpenii ?????? Oare la cat timp dupa ce a izbucnit focul au fost anuntati pompierii ???? Stiu ca oamenilor cărora le ia foc ceva au intotdeauna impresia ca pompierii nu vin niciodata la timp. Se poate verifica la ce ora a fost apelul la 112, cand a iesit masina si a plecat la interventie, la ce ora a sosit in Calnic in fata casei. Noaptea, fara aglomeratie, nu faci mai mult de 15 hai sa zic 20 de minute pana in Calnic.
   Deci nu mai vorbiti aiurea !!! Mai mult ca sigur focul a fost observat tarziu si asta nu e vina celor care vin sa te ajute. Imi pare rau de acei oameni ca au paţit ce au păţit acum in pragul iernii. Numeni nu a dorit si nu doreste sa se intample asa ceva.

 5. Multumesc autoritatilor pentru acesta simulare facuta pe banii nostri din bugetul tarii , dar un lucru spun fata mea era la scoala , clasa a-5-a si conform simularii a iesit afara binenteles fara haina ca doar arde nu e si acum este cobza de racita , eu acum cui pot sa ii multumesc pentru ca fata mea este bolnava ? astept macar data viitoare cineva sa gindeasca si pentru copii nostri , pentru ca cum vad in prima poza se ride in gura mare , rizi cind copilul meu e bolnav , frumos asa autoritati asa comportament , fara cuvinte sper sa aveti toti ce este in mintea mea acum ……..am pus puncte doar gasiti voi cuvintul.

  • Nu te supara dar s-a stiut dinainte unde va fi simularea, s-a stiut si la ce ora. Deci chiar era mare lucru ca cei mici sa ia haina pe ei cu 3-4 minute inainte si sa iasa afara cand s-a inceput exercitiul ???????

Adaugă comentariu