Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conducerea Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“ din municipiu organizează, în perioada 18 – 22 iunie, respectiv 25 – 28 iunie, cursuri de formare pentru bibliotecarii implicaţi în cadrul Programul „Biblionet – lumea în biblioteca mea“.

Sesiunile de informare se vor desfăşura la Centrul de Formare Biblionet, situat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici“ din Reşiţa, în cadrul cărora vor fi instruiţi un număr de 21 de bibliotecari cărăşeni, din mediul urban şi rural. Cursul intitulat „Bazele serviciilor noi de bibliotecă“ va fi susţinut de Eugenia Burileanu şi Victoriţa Apolzan, bibliotecari şi traineri în cadrul Centrului de formare al Bibliotecii judeţene.

„Cursul urmăreşte formarea de deprinderi şi consolidarea cunoştinţelor necesare oricărui bibliotecar modern. Programa sa abordează o tematică generoasă, de la servicii de referinţe în bibliotecă şi referinţe în mediul virtual, trecând prin teme precum: organizarea şi eficientizarea spaţiului de bibliotecă şi elemente de cultură informaţională, tehnici de atragere şi fidelizare a noilor utilizatori. Acesta este al doilea curs pe care-l susţinem în cadrul Programului Biblionet, primul fiind cel de «IT/LIB, iniţiere în utilizarea calculatorului»“, ne-a declarat Clara Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici“.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu