Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Specialiştii Camerei Agricole Caraş-Severin continuă şi în acest an pregătirea micilor producători agricoli din judeţ.La fel ca în 2011, şi în acest an Camera Agricolă organizează cursuri pentru meseria de apicultor, crescător de animale şi lucrător în culturi vegetale. Ca o noutate, în 2012, potrivit ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole Caraş-Severin, se va încerca obţinerea autorizaţiei pentru cursuri de pescar şi lucrător în gospodăria agroturistică.

Până atunci însă, specialiştii instituţiei se ocupă de cele patru cursuri pe care le-au început în acest an la Reşiţa şi Caransebeş. „Avem două cursuri de calificare pentru stupari, pe care le derulăm în municipiu şi alte două, pentru crescătorii de animale, pe care le susţinem în oraşul de pe Timiş şi Sebeş. În total, vorbim despre un număr de 56 de cursanţi, care vor absolvi aceste cursuri după trei luni. La începutul săptămânii am avut examen la Reşiţa pentru un curs de apicultură, început la finele anului trecut, iar mâine (n.r. – azi, 9 februarie), la sediul instituţiei noastre, absolvenţii cursului de pomicultor vor susţine examenul final, urmând ca în 17 februarie să fie programaţi pentru examen cursanţii din Oraviţa“, a precizat Pavel Nefir.

Anul trecut, Camera Judeţeană Agricolă a organizat un număr de 28 de cursuri, la care au participat aproximativ 800 de persoane.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu