Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din judeţ au desfăşurat acţiuni cu aparatele de supraveghere video.

Timp de trei zile, în urma activităţilor au fost aplicate 326 sancţiuni contravenţionale şi au fost testaţi cu aparatul alcooltest 306 şoferi. Poliţiştii rutieri au sancţionat contravenţional 201 dintre aceştia, care nu au respectat regimul legal de viteză. Alţi doi şoferi au primit amendă pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, lor fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

Pentru oricare altă încălcare a normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice (nepurtarea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan etc) au fost aplicate 124 sancţiuni contravenţionale. Pe lângă aceste amenzi, poliţiştii au constatat şi două infracţiuni. Cei care au consumat băuturi alcoolice şi apoi s-au urcat la volan au fost de asemenea sancţionaţi de poliţiştii rutieri.

Astfel, cinci şoferi au fost amendaţi pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţi cinci s-au ales cu dosare penale fiindcă au avut o îmbibaţie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Flavius Rotariu

3 Comments

  1. PE CAND O ACTIUNE IN CENTRUL ORASULUI PENTRU A STOPA ATV-URILE CARE SEARA DE SEARA FAC O GALAGIE DE NEDESCRIS.

  2. Dragi circularisti ia sa faceti o pinda noaptea intre orele 24-04 intre primarie si politie sa vedeti cati nebuni gasiti care scartaie rotile masinilor ! dar nu o zi doua ci o luna s-au permament !

  3. Sunt de acord cu aparatele radar….dar montate la vedere(nu printre pomi in zona triaj,sau…….tot in triaj pe rampa in fata fosta fabricii de confectii la cucurigu),deci ascunse,caci rolul radarului este de a face soferii sa se reduca viteza si nicidecum de a sta la panda de a da amenzi.Si apropo de vorbitul la telefon in timpul condusului,pe cand vom vedea politisti in timpul functiunii sa fie amendati de colegii lor deoarece vorbesc la telefon in timp ce conduc,iar cei de la paza si ordine nefolosind nici macar centura de siguranta.TOUAREGUL visiniu cu numere de M.A.I. are voie sa circule cu viteza de 80 si chiar 100 km/ora in oras fara girofar si semnala acustice doar pentru ca e masina de servici a sefului politiei.Spun asta pt ca,chiar si eu am incalcat viteza legala incercand sa aflu de curiozitate cu cat alearga acel sofer prin oras…….doar asa pt ca „are legea in mana” ?

Adaugă comentariu