Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi cablurile de alimentare au fost deja tăiate, marţi aleşii urbei au decis să le… taie.

„Cu privire la liniile de cupru ce formau reţeaua ce alimenta tramvaiele, am luat decizia să aduc în discuţie acest subiect, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, după şedinţa ordinară de consiliu de marţi, 26 noiembrie. Am avut cazuri când s-au rupt în nenumărate locuri, prezentând chiar pericol public. Ar trebui ca operatorul să le dezafecteze, să le ducă în magazie, în curte, să aibă grijă pentru că este un bun de retur”.

Dacă de anul viitor vor fi obţinute fonduri structurale, se va putea investi în acest tip ecologic de transport, însă autorităţile locale nu şi-ar permite costurile reabilitării şi susţinerii lui. „Ştiu că s-a recuperat până acum o cantitate de cca 7 tone, undeva la 10 kilometri, a precizat primarul. Dar mai sunt cantităţi în zone diferite, şi ar trebui strânse şi depozitate într-un loc. Este proprietatea noastră, am dat-o în concesiune”.

Din spusele edilului, întreaga cantitate de cupru recuperată ar trebui să se regăsească scriptic la operatorul de transport: „Mai departe nu ştiu, n-am făcut evidenţa şi nu răspund eu. Am adus în discuţie o situaţie pe care eu o consider normală şi anume faptul că prezintă încă pericol public o linie poate veche, neîntreţinută, şi ar trebui ca acest fir să fie dat jos”. Totuşi, potrivit unei informări semnate de şefi din cadrul municipalităţii, firul de contact al tramvaielor a fost deja dat jos în întregime, aprobarea pentru acest lucru fiind dată încă din 1 februarie 2012, de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui preşedinte este primarul.

Antoniu Mocanu

13 Comments

  • Cablul de la tramvai nu a fost dezafectat în totalitate, așa că era necesară această măsură.
   Poate că Danii a văzut un alt film.

 1. oare de ce ma mira ca domnul primar nu stie ? cablurile au fost date jos de mult, iar operatiunea a fost si filmata si postata pe un site judetean fiind ilegala. persoanele implicate au fost filmate, dar nu s-a luat nici o masura impotriva lor. in depoul de tramvaie nu prea mai exista nimic, iar operatorul de transport este inexistent si lipseste cu desavarsire. oare mai este ceva de furat ?

 2. Stimate Ovidiu, daca tot te dai atotcunoscator, permite-mi sa te informez, pt cultura ta generala: firul de contact tramvai a fost dezafectat in proportie de aproximativ 60% si se afla in depozitul societatii Ro-A-Tir, operatorul de transport public de persoane din municipiul Resita. Uite ca exista si operator de transport doar ca n-ai tu ochi sa observi.

 3. Domn primar ma lasi sa tai funicularul si sa-l duc la mine in depozit sa-l pun in conservare?

 4. Pinochio, poate nu vezi de nas si te agati de firul de contact.Ca sa se inteleaga mesajul, cineva trebuie sa stie sa citeasca.Ce spui domnule A.M.? S-a infiintat clasa ,,0″. Vai am uitat, ,,furnicular”, ca sa mai citam pe cineva, a fost si inca este in proprietate privata, asa ca daca vrei sa-l ,,conservi” trebuie sa ceri acceptul proprietarului.

 5. E trist ca pentru unii dintre noi tot timpul e innorat. Poate ca de aceea nu se vad firele de tramvai care inca exista pe portiuni destul de mari, in tot Govandariul, precum si de la posta veche pana la pasajul TMK.
  Poate ca s-au dezafectat deja, doar pe portiunile unde acestea reprezentau un real pericol pentru cetateni. Zic si eu…

 6. Heiii!!! Nu se posteaza decat mesajele care au ceva de rau de zis? Asta da ziar… calitate si profesionalism cu carul…

 7. De cand nu mai circula tramvaiele, firul de contact a prezentat interes pentru unii cetateni ai Resitei, mai bronzati ce-i drept, care au actionat in consecinta si au inceput sa il taie pentru a-l valorifica.

 8. Cuprul va dispare dupa metoda consacrata inventata de Basescu prin Metoda Vapoarelor. Cine va raspunde ? Un tiganus de 23 de ani? Unul cu imunitate? Cuprul va dispare asa cum a disparut jumatate de tara. In locul cuprului vor apare 2 tone de maculatura cu antetul Politiei, Procuraturii si desigur al SRI-ului care nu-i asa „stie tot” ..ghilimele inchise, nu subscriu.

Adaugă comentariu