Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Parlamentarii cărăşeni au depus jurământul. Luminiţa Jivan, cea mai tânără reprezentantă a judeţului în Parlamentul României, a jurat pentru interesele cărăşenilor.

„Nicio clipă nu am să renunţ la ceea ce am promis în campania electorală. Am jurat să respect legea, asta face orice ales până la urmă. Însă, eu, înainte de a face vreun jurământ, am spus că voi face tot ce îmi stă în putinţă să ajut judeţul şi cărăşenii”, a precizat tânăra parlamentară de Caraș-Severin.

Întrebată cum i se pare Legislativul, Luminiţa Jivan ne-a spus:  „Eu am lucrat în Ministerul Dezvoltării, deci nu sunt o noutate pentru mine instituţiile centrale. Da, Parlamentul este o instituţie impresionantă din toate punctele de vedere şi este o mândrie să reprezinţi acolo un judeţ, însă nu cred că au copleşit pe cineva primele zile de mandat. Parlamentarii sunt oameni trimişi acolo de cetăţeni, oameni care trebuie să lucreaze pentru interesele românilor.  La fel ca în orice instituţie, trebuie să fii competent şi să nu dezamăgeşti. Nu cred că a fi tânăr sau a fi femeie sunt impedimente pentru a face treabă. Sunt deputat de Caraş-Severin. Şi când am depus jurământul, o ceremonie care mişcă pe oricine, m-am gândit la ceea ce am spus nu demult: rămân un parlamentar cu uşa deschisă pentru orice problemă, rămân un om cu înţelegere pentru orice cărăşean”.