Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Un reşiţean s-a adresat redacţiei pentru că, „premiul“ pentru un deceniu de abonament, a fost înzecirea facturii…Un reşiţean s-a plâns redacţiei Jurnal CS după ce s-a adresat şi poliţiei, şi operatorului de telefonie. Necazul a plecat de la ultima factură care nu i-a venit acasă şi pe care a putut-o consulta, spune el, abia după ce a cerut-o.

„Joia trecută eram pe munte, între păduri, nici nu prea aveam semnal, când m-au sunat şi mi-au spus că am de plată 397 de lei, spune Ion Adam (foto), din cartierul reşiţean Ţerova. Sunt abonat la ei de aproape zece ani şi niciodată nu mi-a venit să plătesc mai mult de 39 de lei. Pe lângă cele 800 de minute în reţea, care au rămas neconsumate, mai am şi alte 5.000 de minute, valabile şase luni, care tot neconsumate sunt. Nu înţeleg cum mi-au putut umfla factura atât de mult“. Omul ne-a arătat factura emisă de operatorul de telefonie mobilă, în care figura faptul că acesta folosise un anumit serviciu de care spune că nu ştie nimic. Totuşi, ne-a arătat chiar şi telefonul mobil de la care recunoaşte că a trimis SMS-uri către respectivul număr, taxate, potrivit facturii, cu câte 3 euro.

„Mi-au spus de la poliţie că dacă m-au sunat şi m-au prins, nu mai scap. Nu trebuia să mă prind cu ei, că aşa m-au prins şi mi-au crescut factura, spune reşiţeanul. La poliţie mai era o femeie care a păţit acelaşi lucru şi mi s-a spus că nu sunt singurul caz. Un poliţist mi-a spus că toată treaba pleacă de la cei care cumpără cartele, care răzuiesc şi sparg coduri la telefoane, şi aşa au dat şi de numărul meu, de am păţit necazul ăsta. Acuma poliţia spune că se chinuie să dea de ei“.

De fapt, în doar câteva zile, între data de 15 şi cea de 21 ianuarie, omul a trimis suficiente SMS-uri către respectivul „partener“ al operatorului de telefonie mobilă, încât factura să-i fie înzecită.

Voi renunţa la abonament pentru că n-am nici măcar beneficiile celor care au cartelă, explică Ion Adam, nemulţumit de faptul că un vecin, cu cartelă, a primit un cadou din partea operatorului de telefonie mobilă, iar el, ca abonat, n-a primit nimic. Trebuie să văd, că eu vreau să le plătesc factura, dar nu serviciile trecute în plus“. Şi totuşi, din câte ne-a arătat, acesta nu este singurul joc în care ţeroveanul s-a lăsat prins…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu