Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Sporturilor din Chiajna, de lângă Bucureşti, a găzduit, timp de trei zile, la sfârşitul săptămânii trecute, finalele Campionatului Naţional Individual de lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane.

Cel mai puternic concurs la nivel naţional, cu participarea celor mai buni luptători din ţară. În întreceri s-au prezentat peste 120 de sportivi, de la cluburile de profil din România.

Pe saltea au intrat şi componenţii Secţiei de Lupte a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa, pregătiţi de antrenorul emerit Adrian Dacica: Olivia Neagu, Valentin Popescu, Andrei Franţ, Vlad Caraş, Cristian Bodrun, Constantin Dănilă, Alfred Loba, Adam Babaioana, Mihai Turculeanu şi Lucian Şolga.

Dintre aceştia, trei au urcat pe podiumul de premiere, iar doi au fost foarte aproape de medaliile de bronz. În finalele categoriilor lor de greutate au ajuns Andrei Franţ (84 kg) şi Vlad Caraş (96 kg), cucerind medaliile de argint. În timp ce, la categoria 120 kg, Adam Babaioana a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, iar Mihai Turculeanu a ocupat locul cinci. O comportare onorantă a avut şi Olivia Neagu (59 kg), situată tot pe cinci, în disputa fetelor. Din păcate, favoritul la o medalie, la categoria 60 kg, Valentin Popescu, nu s-a putut apropia în acest an de podiumul de premiere, fiindcă a fost dezavantajat de arbitraj, în opinia prof. Adrian Dacica.

„Sigur, ne-am fi dorit mai multe medalii, şi chiar mai strălucitoare, ne-a declarat Rusalin Fîc, directorul general al CSM Reşiţa. Dar, noi apreciem eforturile sportivilor. Şi sperăm ca medaliaţii să aspere la mai mult, iar cei care au fost mai aproape sau mai departe de podium să-l ocupe, nu peste multă vreme”.

Să mai spunem că, în urma rezultatelor şi punctelor acumulate de luptători, CSM Reşiţa a ocupat locul trei, în clasamentul general pe cluburi, după Steaua Bucureşti şi C.S.M. Lugoj.

Adaugă comentariu