Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a făcut un pas greșit în lupta pentru promovare în etapa cu XXVI-a a Ligii a III-a, dar a rămas tot pe primul loc, profitând de semieșecul Lipovei pe teren propriu.

Rosso-nerii au jucat vineri, 3 mai, în deplasare, cu formația Național Sebiș și au pierdut cu scorul de 1-2 confruntarea. Principala contracandidată a Reșiței la promovare, Șoimii Lipova, a obținut doar un rezultat de egalitate, 1-1, cu Unitea Alba Iulia, fapt ce a făcut ca echipa lui Leontin Doană să rămână pe primul loc. CSM Reșița și Lipova au ambele câte 53 de puncte în clasament, dar rosso-nerii au un golaveraj superior.

În minutul 25, Enciu a centrat din dreapta și Szekely a înscris din plonjon cu capul, din 6 metri. În repriza a doua, la trei minute de la reluare, același Szekely a marcat cu capul, din 9 metri, la colțul din stânga lui Zimmermann. În minutul 60, rosso-nerii din Valea Domanului au redus din diferență prin Staicu, dar nu au mai reușit să egaleze până la final.

„Băieții au avut o evoluție bună, diferența a fost făcută de cele două execuții ale lui Szekely. Cred că am făcut cel mai bun joc al nostru într-un meci din deplasare, dar, iată, am pierdut. Continuăm lupta, la acest meci cred că ambele echipe merită felicitări pentru cum au jucat. Într-adevăr, la golul doi al Sebișului unul dintre fundașii noștri a greșit, a întârziat degajarea și asta a fost. După intermediara de marți, când jucăm acasă cu Ocna Mureș, vineri ne vom deplasa pe terenul Lipovei, iar aici s-ar putea decide în mare măsură echipa care va promova în Liga 2-a. Miza va fi mare, echipele sunt apropiate valoric, iar echipa mai pragmatică va câștiga. Sperăm ca aceea să fim noi, a declarat Dan Boltașiu, antrenorul secund al echipei reșițene.

„Am jucat cu echipa de pe primul loc, știam că vom și suferi în fața lor. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată care nu a ajuns întâmplător pe primul loc, iar victoria e cu atât mai prețioasă și mai muncită. Am făcut față cu brio acestui joc, iar meritul e numai și numai al băieților. De când am preluat echipa, toate meciurile le-am jucat la victorie, dar se știe câte puncte am ratat și cum. Lipova e mai combinativă, Reșița mai agresivă, mai organizată, dar ambele sunt bune. Va conta, probabil, meciul direct de peste două etape, de la Pâncota”, a spus Cristian Todea, antrenorul sebișenilor.

Ca de obicei, Guardia Rosso-Nera a încurajat echipa și în această deplasare.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Bogdan Szijj, Sergiu Bactăr, Flavius Vlădia, Hristos Vadasis, Dorin Toma, Laurențiu Breșneni, Sebastian Velcotă, Dumitru Ene, Daniel Vădrariu și Marius Staicu. Pe bancă au fost: Toader, Săndescu, Mierlici, Babei, Banac, Al. Roșca, M. Musteța.

În etapa de marți, 7 mai, CSM Reșița va întâlni CS Ocna Mureș, de la ora 18, pe stadionul din Valea Domanului. Pe data de 10 mai, pe reșițeni îi va aștepta cel ma important meci din acest sezon și anume, partida cu Șoimii Lipova din deplasare.

FOTO: SPORTARAD.RO